Twee dagen geleden is Female-Gamers lezeres Alinys gehackt op WOW. Na een beetje zoeken heeft ze een nieuwe WOW scam ontdekt, ze is zo attent geweest om ons hiervoor te waarschuwen. Haar stukje is bij Read The Rest te lezen.Omdat ik 2 dagen geleden zelf gehacked ben, ben ik hier nu heel alert op. Na wat gezoek kwam ik uit op de site http://www.worldofraids.com en vond daar een nieuwe scam. Door een Alpha key aan te bieden in een e-mail aan WOW spelers proberen ze je account te hacken. De e-mail ziet er super officieel uit maar is het niet! Trap er dus niet in!De scam ziet er zo uit:

Als je dit dus in je mail zit, gelieve het meteen aan Blizzard te melden of deleten, het is niet echt!Het volgende heeft worldofraids erover te zeggen:

wrote
Er zijn verschillende dingen waar ik me zorgen om maakte in deze mail:1) Het email adres is vrijwel identiek aan die van Blizzard. Integendeel, hotmail meldde dat ik “geabonneerd was op deze mail”. 2) De scammers hebben hun best gedaan om een redelijk overtuigend logo te maken voor deze “uitbreiding”. Enkel een gamer die goed op de hoogte is van de activiteiten van Blizzard zou zich realiseren dat dit nep is.3) De verwoording in de mail is bijna perfect. Ik heb niet veel tijd besteed aan het lezen maar het zag er zeker niet dwingend uit en was vrijwel identiek aan de verwoording van Blizzard.Hoe weet je dat het nep is:1) Alle links verwijzen naar een site die geen betrekking heeft op Blizzard of WOW. Je kunt dit zien door met de muis over de link te gaan. Als je op de link klikt, word je gevraagd een .rar bestand te downloaden genaamd “Cataclysm Updater”. Download dit bestand niet, en pak hem al helemaal NIET uit! 2) De “Alpha” email links zijn oude beta email links.3) Er is geen informatie te vinden over de cataclysm.

Wees dus gewaarschuwd! [Aangemeld door Alinys]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.