The Ghostbusters, waarschijnlijk het meest bekende franchise uit de jaren 80 heeft eindelijk een vervolg gekregen. Niet als in een film maar als in een volwaardige game. Ok, vroeger had je ook al Ghostbusters games, maar die waren zo ontzettend slecht. Dat wij die snel even buiten beschouwing laten. Deze game is ontwikkeld door Atari in samen werking met de Ghostbusters acteurs en schrijvers. Je hoort dus de echte stemmen van de ghostbusters in ge game maar ook het verhaal is volledig orgineel.

Enfin, ik ga het (nog) niet over een review hebben maar over een rant tegen Sony. Want het blijft nog steeds een ontzettende egoïstische move van Sony Entertainment om (voorlopig) Ghostbusters alleen op de PS2 en PS3 uit te brengen in Europa. De andere consoles krijgen hun spook vangende momenten ook nog wel. Maar daar moeten we nu 5 tot 6 maanden op wachten, terwijl in de states de game op alle consoles en platforms tegelijk is uit gekomen. Wat absolute nog steeds kwaad bloed uitstroomt bij menige gamer in Europa, daardoor heeft massaal mensen de game uit USA besteld of uiteraard getorrrent. Dit puur uit frustratie tegen Sony. Wat ik niet begrijp is dat Sony dit exclusief gedaan heeft, ze hadden zo gemakkelijk geld van de competitie (Xbox/wii) kunnen halen om toch tegelijk uit te brengen op die consoles. Maar nu laten ze expres de mensen uit Europa wachten.

“PS3/XBOX/PC”

Zelf geef ik toe, ik heb de game uit USA laten importeren. Puur omdat ik het ga vertikken om 6 maanden te wachten op een game die allang af is, maar ik vertik het ook om een PS2 / PS3 te gaan kopen om de game te spelen. Wie denken ze wel niet dat ze zijn? Maar goed, gisteren heb ik dus de USA PC versie binnen gekregen, wat me verbaasde is dat de Nederlandse installatie en schermteksten al volop aanwezig was. Maar die van de andere landen zitten er fijntjes al (goed) ingebakken. Dus Sony’s excuses over dat de Internationale versie van de game is compleet bullcrap. De USA game support het al! Nee, dit is puur een markt-technisch ‘bla bla’ verhaal.

 

“WII/PS2”

De ironie is dat de XBOX360 versie van GhostBusters er veel beter uit ziet dan zijn directe concurrent op de PlayStation 3. Teminste als ik de review van de game mag geloven. Grappig, want de publisher is Sony Entertainment. Zo als ik eerder riep, gelukkig is de XBOX360 & PC versie regio vrije en ik heb de Amerikaanse versie ook al in verschillende Nederlandse winkels gezien. Over de Wii versie heb ik nog niets gehoord of die regio vrij is, ik hoop van wel. Kunnen wij tenminste op tijd spoken vangen. Maar genoeg gezeurd. Ik zal binnen kort een mooie Spokenvangers review schrijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.