Een van de oudste gamepersonages bracht tijdens de E3 het leuke nieuws dat hij weer in drie games actief gaat zijn. Over wie ik het dan heb? Over Super Mario natuurlijk. Deze vrolijke pizzabakker gaat er weer vrolijk tegenaan in zijn nieuwe games! Lees snel verder voor een voorproefje!GepimptOveral op internet is er al van alles te lezen over deze game. In vele artikelen en andere previews word er gezegd dat het in eerste instantie op een gepimpte versie van New Super Mario Bros lijkt. Maar dit blijkt uiteindelijk toch niet te kloppen. Er blijkt toch “een frisse wind” door de game te waaien. De besturing van de game is hetzelfde als wat je gewent bent. Echter speel je nu niet op je gameboy, ds of snes controler, maar met je wii remote.

GameplayDe gameplay van deze game word toch vergeleken met New Super Mario Bros voor de DS. De multiplayer mode is een belangrijke toevoeging aan de game. Dit is waarschijnlijk ook wat de game leuk maakt en nieuw tintje geeft.

MultiplayerBij deze game is het mogelijk om met maximaal 4 spelers te spelen. Er zal een single player mode zijn en een multiplayer mode. Natuurlijk met het doel het hoogste aantal punten te behalen. De mogelijkheid om een eigen personage te kiezen is ook bij deze game mogelijk. In de multiplayer mode zie je niet alleen je eigen personage, maar ook dat van je medespelers in beeld. Op het moment dat jullie ver van elkaar af zijn, zal de camera uitzoomen zodat iedere speler in beeld blijft. Mocht je hierdoor de grote verliezer zijn dan verschijn je een paar seconden later weer in beeld. Je komt met een spectaculaire binnenkomst, je komt namelijk uit de lucht vallen. Je kan in het totaal 3 levens verliezen.

Leuk is dat je vanalles tegen je tegenstander kan beginnen. Je kan ze op de kop springen waardoor jij hoger in de lucht kan springen. Het is niet zo dat je constant elkaars concurent bent en van elkaar moet winnen. Bij boss-modes is het weer de bedoeling dat je samenwerkt waardoor je samen de slechterik kan verslaan. Om geheimen doorgangen te vinden moet je soms ook je in-game vriendje hebben, helaas lukt je dat ook niet helemaal alleen.

ScoresNa elk level worden de scores bekend gemaakt. En ook bij deze game kan er maar een de winnaar zijn. De andere drie waren helaas niet goed genoeg. Natuurlijk speelt het mee dat je genoeg muntjes verzameld en de power-ups. Deze heb je nodig om je tegenstanders achter je te laten.

Yoshi ReturnsJa je leest het goed, Yoshi komt terug de super mario games in. Deze vrolijke twee voeter die normaal moet babysitten op baby mario dient wederom als vervoermiddel. Natuurlijk is hij daar niet alleen goed voor, Yoshi kan namelijk ook helpen met vijanden verslaan en als je zelf goede zin hebt en besluit je tegenstanders te helpen, dan helpt Yoshi graag een handje mee.

New super mario voor de Wii is dus een game om je ogen op gericht te houden. Ben jij een echte mario fan dan gaat dit waarschijnlijk een echte must have worden! De officiële release datum is helaas nog niet bekend. Wel weten we dat het rond de kerst zal zijn. Een leuk cadeautje voor de feestdagen dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.