Enkele weken geleden heb ik voor mijzelf My Fitness Coach gekocht. Toen vroeg mijn schoonzus “Babsy” of ik hier ook een review over wilde gaan schrijven en natuurlijk heb ik ja gezegd! Het is mij opgevallen dat er voor de Wii en de DS de laatste tijd veel gezondheids games op de markt zijn gebracht. Dit vond ik wel interessant en toen ben ik het eens gaan onderzoeken op internet. Op een gegevens moment kwam ik dus My Fitness Coach tegen en deze was op dat moment nog niet uit, dus ik natuurlijk meteen besteld. Ongeveer twee weken later kreeg ik het spel thuis en toen ben ik natuurlijk meteen gaan spelen! My fitness coach gaat een stukje verder dan de Wii Fit, omdat er binnen het spel een programma voor je wordt opgesteld door Maya (de persoonlijke fitnesscoach in het spel).

Allereerst stel je aan de hand van een paar testjes en een heleboel meten een eigen profiel op. Aan de hand hiervan kan Maya de juiste trainingsschema’s voor je samenstellen. Als je hiermee klaar bent, dan stel je een tijdsschema vast. In dit schema staat hoe vaak je per week wilt gaan trainen en hoelang. Wanneer je klaar bent met het opstellen van het profiel, dan kun je aan de slag. Allereerst kies je hoelang je wilt gaan trainen (bijv. 15 of 30 min). Ten tweede kies je welke apparaten je in huis hebt om mee te trainen (gewichten, een balance board, een hartslagmeter of een stabiliteitsbal). Je kunt ze alle vier kiezen en dan worden ze toegevoegd aan je fitnessprogramma (dit gebeurt dan automatisch). Daarna kies je de muziek waarop je wilt dansen (bijv. latin of house) en een “workout environment”. Als laatst kies je wat je wilt gaan doen (bijv. cardio of flexibilty) Wanneer dit allemaal ingesteld is, kun je beginnen met je training.

De training is een afwisseling van verschillende oefeningen, die op basis van jouw profiel op jouw zijn aangepast. Aan het begin van elke sessie moet je aangeven hoe jij je voelt en hier wordt dan rekening mee gehouden bij het samenstellen van de sessie. Elke keer na ongeveer 5 minuten wordt er gevraagd door Maya, hoe je de oefeningen hebt gevonden. Indien deze te zwaar of te licht voor je blijken te zijn, stelt Maya de moeilijkheidsgraad van dit soort oefeningen voor je bij. Als jij je goed aan de trainingsafspraken houd, die jij gemaakt hebt met Maya dan wordt je beloond. Je kunt namelijk ook onderdelen bij muziek en “workout environment” vrijspelen. Naast het fitnessprogramma kun je ook aangeven wat je de rest van de dag aan fitnessoefeningen hebt gedaan (bijv. 45 min. Fietsen of 30 min. Hardlopen). Op deze manier krijg je dus een mooi overzicht van al je fitness activiteiten. Een nadeel aan het spel is dat alles in het Engels is. Daarnaast kun je het balance board als je deze wilt gebruiken tijdens de oefeningen niet aanzetten. Het balance board is namelijk niet compatible met het spel. Het balance board is dus enkel en alleen als “step bench” te gebruiken.

Inmiddels ben ik helemaal verslingerd aan het spel en speel ik het bijna dagelijks! Ik vind het niet moeilijk om mij aan mijn trainingschema te houden, omdat alles op mij wordt aangepast. De eerste paar dagen had ik overal last van spierpijn, maar naarmate ik doorzette ging het mij steeds beter af. Mijn conclusie bij dit spel is, dat het zeker helpt! Als je naar Maya luistert en de juiste keuzes maakt voor aanvang van de training (voornamelijk op het gebied van tijd), dan is het zeker een zeer effectief fitness programma voor thuis. Het maakt niet uit in wat voor conditie je bent als je er mee begint, want Maya helpt je geleidelijk aan een goede conditie op te bouwen.

Geschreven door: miss-j0ycieee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.