Dat Infinity Ward een zware taak heeft om het enorme succes van Call of Duty 4: Modern Warfare te evenaren is wel duidelijk. Maar of dit gaat lukken met het tweede deel van Modern Warfare? Analist Mike Hickey, werkzaam bij Janco Partners, denkt van wel!Hickey heeft namelijk de voorspelling gedaan dat Modern Warfare 2 de verassing en dus de grootste game release van 2009 zal gaan worden. En hier blijft het niet bij, de game zal vanaf de eerste dag een opbrengst leveren van maar liefst 338 miljoen dollar. Hicky verwacht namelijk dat het aantal verkochte games na de eerste dag op 4,6 miljoen kan staan en dat er na één week al 7,8 miljoen exemplaren verkocht gaan worden.Een quote van Hickey:

“We anticipate the sell through to consumers of 11.1 million units for an estimated retail value of $803 million and sell-in approximating 12.4 million units, for an approximated sales value of $666 million (assuming demand is 90 per cent of supply).”

Modern Warfare 2 is inmiddels al het zesde deel uit de Call of Duty reeks.De game heeft wel één uitzondering en dat is de naam. Het zal niet langer “Call of Duty” in de naam dragen, simpelweg omdat het een vervolg is op Call of Duty: Modern Warfare.Het is verwacht dat Modern Warfare 2 rond de tiende van november zal verschijnen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.