Nielsen company heeft al diverse onderzoeken gedaan naar gamers en games. Nielsen heeft eerder bekend gemaakt dat 50% van de PC-gamers vrouwlijk zijn, en nu is er een onderzoek geweest naar het percentage vrouwen die gamen met consoles.Vorig jaar heeft NIelsen hetzelfde ondezoek uitgevoerd. Toen bleek dat 23% van de Console-gamers vrouwelijk zijn. Het onderzoek dat nu gedaan is geeft aan dat dit percentage in een jaar tijd is gestegen naar 28%! Het onderzoek is uitgesplitst per console. Hieruit komt naar voren dat de vrouwelijke Wii-gamers is gestegen met 19%.De volgende reden werd onder andere aangegeven waarom vrouwen met de Wii Spelen:“The Wii levels the playing field. You don’t embarrass yourself–you can grab it and right away start having fun… Wii games don’t require the same investment to learn and to master how to pick up and play as other consoles’ games.”Uit het onderzoek komt ook naar voren dat hardcore gamers dit jaar 39 uur per week gamen. Dit is 7 uur minder dan in 2008. Voor meer leuke feitjes klik hier voor de site van Nielsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.