Omdat vrouwelijke gamers moeilijk tegen te komen zijn op Xbox Live game ik meestal met of tegen mannen. Niet dat dit erg is, want er lopen zat toffe mannen op het Xbox netwerk rond, maar er is helaas ook een groot aantal mannen die de ervaring van vrouwelijke gamers op het Xbox Live minder maken. Dit door negatieve opmerkingen of juist ontzettend kansloze flirtacties.Gelukkig ben ik niet de enige die er zo over denkt. Er is een namelijk een groep genaamd; GamerchiX opgericht voor vrouwelijke gamers op de Xbox. In dit artikel kun je meer over deze groep lezen.OprichtingNa een bezoekje gebracht te hebben aan de Women’s Game Conference in 2005 kwamen dames TriXie, PMS Kitty, en DirtyDiva op het idee om de groep GamerchiX op te richten. Na veel plannen kwam op 5 Juni 2006 de forumpost; Looking for Xbox GamerchiX. De post kreeg veel reacties en al snel werd GamerchiX een succesvolle wereldwijde vrouwelijke community.

Wat is GamerchiX nou eigenlijk?GamerchiX is, waar veel mensen de fout in gaan, geen clan. Het is een sociale groep voor vrouwelijke gamers. Elke woensdag avond komen leden van GamerchiX bijeen om een lekker potje te gamen op Xbox Live. Met meer dan 9000 leden in 32 landen zijn er echt wel een paar vrouwen die dezelfde game als jij spelen. De GamerchiX hebben trouwens ook een eigen forum.Kunnen mannen ook meedoen?Nee, mannen mogen niet aan de GamerchiX meedoen en dus ook niet deelnemen aan de GamerchiX ladies night. Wel kunnen mannen, indien ze met vrouwen willen gamen, op Fragdoll Friday tegen de vrouwelijke clan Fragdolls spelen.

GamerchiX ‘ManifestaDit zijn de regels van GamerchiX, elk lid wordt geacht zich hieraan te houden:

  • Als je games speelt, ben je een vrouwelijke gamer. Of je nou een Xbox Halo 2 kampioen bent, RPG games op de PC speelt, of Mah Jong Titles op MSN Games, je bent een vrouwelijke gamer.
  • Xbox GamerchiX praten niet slecht over andere vrouwen. Nooit. Wanneer vrouwen ophouden met elkaar te haten…. Beheersen we de wereld!
  • Xbox GamerchiX ondersteunen elkaar.
  • Xbox GamerchiX zijn goede rolmodellen voor jonge vrouwelijke gamers.
  • Xbox GamerchiX zijn niet arrogant. We zijn allemaal mooi op onze eigen, unieke manier, maar het gaat om de games en over de vriendschap.
  • Je kunt lid zijn van een andere clan of groep, maar terwijl je lid bent van GamerchiX, praat je niet slecht over andere gamers.

Hoe lid te wordenOm lid te worden van de groep GamerchiX moet je een berichtje naar xlmail@microsoft.com sturen met als onderwerp; XGX. In de mail moet je natuurlijk je gamertag vermelden. Om lid te worden van GamerchiX moet je een vrouw zijn en de GamerchiX Manifesta accepteren (zie vorige tussenkop).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.