A Different Game is een Zweedse developer die bezig is met de Nintendo DSi game Ghostwire.Ghostwire is een adventure-game waarin je met behulp van je DSi camera op zoek gaat naar spoken, in je eigen huis of leefomgeving!

“De Nintendo DSi stelt ons in staat om de game beter met de werkelijkheid te integreren door het gebruik van de camera, microfoon en touchscreen”

Met behulp van de techniek genaamd Toegevoegde Realiteit (TR) (eng: Augmented Reality) worden computer gemaakte beelden op een ‘realistische wijze’ aan rechtstreekse, echte beelden toegevoegd. Op deze manier wordt de scheiding tussen de reële wereld en de virtuele steeds kleiner.In Ghostwire gebruik je de DSI als een poort naar de astrale dimensie om zo in contact te komen met de geesten om ons heen, die de rust nog niet gevonden hebben. Het doel van de game is om te gaan achterhalen waarom de geesten nog ronddwalen en vervolgens moeit je ervoor zorgen dat ze in vrede, aarde kunnen verlaten. Grappig is dat er een “rear view” venster rechtsboven in beeld komt te staan, zo kun je je eigen reactie zien als er opeens een geest verschijnt.Behalve voor Nintendo’s handheld is de game ook in ontwikkeling voor verscheidene mobiele telefoons. Afgelopen jaar won het nog de N-Gage Mobile Games Innovation Challenge. A Different Game kon niet zeggen wanneer Ghostwire in de winkels ligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.