Het Nederlandse televisieprogramma ‘Eén Vandaag’ heeft het download gedrag van Nederlandse jongeren onderzocht. Helaas voor ons, is het niet bepaald positief.Eén Vandaag heeft 3500 jongeren ondervraagd tussen de 12 en 24 jaar over hun download gedrag. 93% van de ondervraagden downloaden muziek, films of games via het internet terwijl maar 5% eerlijk gebruik maakt van betaalde diensten als iTunes en Steam.Hoewel Copyrighted materiaal downloaden niet illegaal is in ons land, is het wel illegaal om het up te loaden. 45% van de jongeren die illegaal downloaden in Nederland maken gebruik van sites als Minova en Thepiratebay, ook maken ze vaak gebruik van het programma BitTorrent. Opmerkelijk is dat BitTorrent een programma is waarbij je zowel het bestand download als upload, wat dus tegen de regels is.Er zit echter wel een addertje onder het gras. Deelnemers werden aangenomen via online forums en sites als Tweakers, waarvan de doelgroep waarschijnlijk meer download. Naast dat is het onderzoek een “downloadbare enquête”, wat dus eerder de aandacht trekt van mensen die meer downloaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.