Dungeon party (www.dungeon-party.com) is een gratis online spel dat je in teams spelt. Je wordt in een herioc-fantasy wereld gedropt, waar je in een team monsters en wezens moet verslaan die schatten verbergen in dungeons.

Als je start met de game creëer je je eigen karakter en kan deze customizen met outfits en items die in de game aanwezig zijn. Je geeft je karakter wapens voordat je deze in battle stuurt tegen de verschillende teams. Gedurende de battles ontwikkel je je karakter en kan je spells en verschillende abilities selecteren om hem efficiënt in het team te laten zijn.

De dungeons hebben verschillende raadsels en dodelijke traps. Er lopen ook vreemde monsters rond. Als je de monsters killed krijg je bonus experience die je nodig hebt voor het kopen van nieuwe spells. De bosses en mini bosses geven naast experience ook items (in de schatkisten) die je later kan gebruiken.

In de game kan je een guild maken, zodat je met een vaste groep elkaar helpt in dungeons. Je kan met de level editor zelf dungeons maken en deze delen met je guild members.

Er zijn drie karakters;
The thief. Iedereen heeft een hekel aan hem… als deze in het team zit waar je tegen moet vechten. Hij heeft geen één op één spell, maar bij heeft meerdere crowd-control spells om de tegenstander te immobiliseren, irriteren of een handicap te geven. Hij is erg belangrijk in de groep bij gevechten met grote groepen.
The Wizard. Hij is niet de sterkste van het spel. Maar zoals we een Wizard kennen, doet deze veel damage van een grote afstand. Hij kan (als nodig) healen en met zijn erea of effect spells kan hij erg vervelend zijn voor de tegenstander.
The Executioner. Ook wel de tank. Hij is een echte killing-machine, een goede melee vechter. Hij heeft geen range spells.

Als je begint met spelen kan je je karakter equippen met items die je vind in je inventory screen. Je kan het potions geven, elixers en mines. Via “Find a Game” kan je een game joinen waar ze spelers nodig hebben. Je kan ook via “create” je eigen game starten en kiezen uit een van de mappen die je aangegeven wordt. De game kan starten als je genoeg spelers hebt (2-10 spelers nodig) Als je een eigen game start kan je kiezen uit drie omgevingen:

Dracula’s Castle
Hier kom je oog in oog te staan met verschillende mensen die werken in het kasteel van Dracula. Je komt ook Frankenstein tegen! Traps zul je veel tegenkomen op weg naar de schatkist.

Egyptian Pyramids
In de pyramide waar je in terecht komt is de farao levend begraven met al zijn schatten en eigendommen. Hij wordt bewaakt door guards en mummies. Je moet al de verstopte traps ontwijken en uitschakelen voordat je bij de schatkist, die wordt bewaakt door de farao zelf, kan komen.

Pirate Caves
Piraten staan erom bekend veel schatten te hebben. Om bij de schatkist te komen moet je een weg vinden door veel grotten en langs rovers zien te komen. De schatkist wordt bewaakt door de leider van de piraten.

Ik vond het zelf een leuk spel. Al moest ik even wennen aan de besturing van het spel en de manier waarop je naar het spel kijkt, de invalshoek van de camera. Wat ik persoonlijk erg jammer vind is dat er op dit moment geen mogelijkheid bestaat om met een female karakter te spelen. Of dit in de toekomst in het spel wordt ingebracht is nog niet duidelijk.

Door Kersje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.