Vijf vriendinnen Bloom, Stella, Musa, Flora en Tecna zijn samen de Winx Club. Zij hebben magische krachten en leren op de feeënschool Alfea in het land Magix hoe ze met deze magische krachten om moeten gaan. In de tekenfilm vechten ze tegen de heksen van Hemeltoren. Deze heksen willen via hun magische krachten heel Magix in handen krijgen! De meiden van Winx doen er alles aan om dit te voorkomen. Maar de meiden van Winx kunnen ook erg goed dansen. Dat zien we in de game Dance Dance Revolution Winx club.

Na een grondige verbouwing van onze huiskamer (de salontafel moest toch echt aan de kant) ga ik samen met mijn manneke aan de slag. In het spel kan je op 5 verschillende manieren dansen. Via Quick Play (snel spelen) wordt er een willekeurig nummer gekozen en kan je meteen aan de slag.

Met de Lesson Mode kan je 5 verschillende dansstijlen oefenen, er is Rhythm, vooral oefenen op het ritme, Judge waarbij je de timing leert, Step hier leer je de diverse stappen, Tempo je leert wanneer je je voet op de mat moet zetten en er weer af moet halen met de verschillende passen, Shake voor het gebruik van je Wii Controller en de nunchuck en Dance het echte dansen. Je moet beginnen met Rhythm, hiermee speel je een andere dansstijl vrij. En als je het helemaal perfect uitvoert speel je een outfit, een nummer en een locatie vrij!

In de Story Mode zit een verhaaltje. De meiden krijgen een cadeautje van de specialisten! Maar het kadootje is alleen voor de beste danser. Je moet de andere meiden verslaan om het cadeautje te mogen ontvangen. Je kan bij deze modus kiezen met welk karakter je speelt en als je al outfits hebt vrijgespeeld kan je deze hier kiezen. Er staat een dansmeter boven in je scherm. Als je dansmeter terug gaat naar 0 dan heb je verloren. Als je de Story mode helemaal uitspeelt komen er nieuwe outfits, nieuwe muzieknummers en nieuwe locaties vrij.

Je kan ook kiezen voor Free Play mode. Je kan op alle nummers die je op de Lesson mode en Story mode hebt vrijgespeeld gaan dansen. Bij de Free Play mode is het mogelijk om met zijn tweeën tegen elkaar te gaan dansen. Je kiest een personage, de dansstijl, een nummer en de locatie, en je kan gaan beginnen.

Als laatste heb je de workout Mode. Dit is een echte workout, je stelt een trainingsprofiel op en er wordt bijgehouden hoeveel calorieën je hebt verbruikt. Je kan net zoals in de Free Play mode alle locaties en moeilijkheids-niveau’s kiezen. Het spel houd automatisch je vooruitgang bij! Het spel kan maximaal acht trainingsprofielen bijhouden.

Het spel geef je beoordelingen. Het leuke aan het spel is, je krijgt geen “minpunten” als je je voet een keertje op de mat zet als dat niet aangegeven staat. Als je een dansmove mist dan krijg je hier wel “minpunten” voor. De beoordelingen gaan van AAA (your a great dancer!!) naar E (you need some practice). Na veel op en neer gespring in de huiskamer ben ik in de Lesson mode naar AAA gekomen, maar dan is dit ook wel de makkelijkste modus. Ik moet eerlijk toegeven dat ik in de Story Mode het er toch niet zo heel goed vanaf bracht (mijn manneke scoorde hoger!!!).

De uitleg van het spel is een beetje onduidelijk. En welke knopjes je op de Wii controller moet indrukken staat wel in het beeld maar ik moest toch echt goed kijken welk knopje ze bedoelden. Al met al een leuk spel, vrolijke Engelse liedjes, mooie kleuren (veel roze en paars!) en een goede workout!

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.