Dat er verschillende games zijn die je helpen met je gezondheid weten we allemaal wel. Daarbij natuurlijk niet alleen de vele sportieve games die je op de Nintendo Wii kunt spelen. Uitgeverij 505games komt binnenkort met een nieuwe variant “Mind, Body & Soul, Nutrition Matters”. Voeding en genoeg beweging is belangrijk, dit kun je binnenkort via je Nintendo DS en/of je Nintendo Wii in de gaten houden.De game maakt het leuker om met je gewicht bezig te zijn. Vooral in je eigen omgeving, thuis. De game zorgt er voor dat er een gezonde balans tussen je ‘dieet’ en het aantal beweging per dag zit. Deze game komt voor de Nintendo DS en de Nintendo Wii, beide hebben hetzelfde doel, alleen ziet het er toch iets anders uit. Voor de Wii maak je gebruik van je Balanceboard. Beide games nemen we apart onder de loep.Nintendo WiiDe game houd de balans tussen de calorieën die je hebt ingenomen door voeding en die je verbrand hebt tijdens je dagelijkse bezigheden. In de game kun je je calorieën tellen, je vetpercentage bijhouden, koolhydraten in de gaten houden en de hoeveelheden proteïnen die je binnen krijgt. Ook kun je je BMI (Body Mass Index) berekenen.

Tijdens de game bouw je je eigen geschiedenis op als het gaat om je gewicht. Ook kun je in de gaten houden of de rest van het gezien goed aan de dagelijkse calorie verbranding bezig is. Je kunt er tot en met 4 spelers op invoeren. De avatars die je aangemaakt hebt voor elk gezinslid zullen je gewichtsverlies of toename.. uitbeelden. Als je een avatar voor jezelf hebt gecreëerd, kun je een dieet en trainingsprogramma routine instellen. Aan de hand van je instellingen kun je volgen of je op de juiste weg bent of nog een stapje extra moet bewegen.

Je kunt er een maaltijd in plannen en analyseren. Maar dat niet alleen, ook diner feestjes of evenementen kun je er in toevoegen en laten beoordelen op de hoeveelheden calorieën. Ook staan er duizenden menu variaties in die gebruikt kunnen worden. Altijd handig als je zelf zonder inspiratie zit of je afvraagt wat je wel of niet bij elkaar kunt eten. De Balanceboard word in de game als weegschaal gebruikt. Nintendo DSWat de Nintendo DS variant zo anders maakt is dat je deze makkelijk mee kunt nemen en op je werk, of op school in de pauzes kunt bekijken en alles laten berekenen. Het houd de balans tussen de ingenomen voeding en het aantal beweging op een dag in de gaten en houd hiervan een geschiedenis bij om te zien of je op de juiste weg bent. Zet je doelen en bekijk of je deze goed opvolgt of er harder voor moet werken. De game geeft je altijd de mogelijkheid om dit bij te houden. In deze variant zitten meer dan 500 verschillende voedingsupplementen. Er zit dus altijd wel iets tussen wat jij hebt gegeten. In deze variant kun je je aantal stappen die je op een dag hebt gedaan invoeren.

De versie voor de Nintendo DS is een stuk minder uitgebreid dan die voor de Nintendo Wii maar zeker makkelijker om overal mee heen te nemen. De games zijn samen met een professionele voedingsdeskundige gemaakt en zal na 22 mei in de winkels moeten komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.