Op vrijdag 20 maart begon om 15.00 de Reality Lan VIII in het Fries Congrescentrum in Drachten, Friesland. Wij van Female-Gamers waren er natuurlijk bij om verslag te doen.

Dag 1, Vrijdag.
Ik kwam iets voor acht uur aan, en de zaal zat op dat moment eigenlijk al bijna vol, Gelukkig had ik mijn plek van tevoren gereserveerd. Op dat moment spotte ik ongeveer 3 meiden. Nadat ik de enorme zaal en pc’s op me in liet werken heb ik mij maar even aan mijn buren voorgesteld. Clan Chain Of Gamers zat rechts van mij en aan de andere kant van de tafel zat de clan, Defcom. Links van mij aan het einde van de tafel zat Desiree maar die kende ik persoonlijk al.Dag één werd geopend met een show rond 10 uur. Eerst werd er een filmpje getoond dat in ging op het Jungle thema van de LAN. Daarna kwamen er wat mensen verkleed in leger outfit met Guitar Hero gitaren het podium op om geheel in stijl Welcome to the Jungle van Guns n’Roses te playbacken. Op dat moment gingen ook alle grote lichten uit de in zaal. Na de opening was er een gratis loterij. De namen van alle deelnemers kwamen langs flitsen op de grote schermen, als er werd stil gestaan op een naam kon die persoon zijn of haar prijs in ontvangst nemen op het podium. Voor de mensen die wat verder van het podium af zaten en wat wonnen was het soms rennen geblazen want je had iets minder dan een minuut voordat de namen weer verder gingen.Beneden was er één grote slaapzaal, al snel bleek deze te klein te zijn en werd er een kleine zaal op de tweede verdieping geopend. Zelfs toen was er nog niet helemaal genoeg ruimte en sliepen sommige mensen in de gang en onder de trap. Ik sliep in de grote zaal beneden maar heb geen oog dicht gedaan. Veel snurkende en pratende mensen. Ook liepen er mensen de hele nacht in en uit. Verder wel gezellig met de mensen om mij heen in de slaapzaal gepraat gezien eigenlijk niemand kon slapen.
Dag 2, Zaterdag.
Zaterdag was vooral de dag van de competities. Vanaf 10 uur ‘s ochtends gingen deze van start. De voorrondes van Call of Duty 4, Counter Strike Source en 1.6, Team Fortress, Unreal Tournament 2k4, Track Mania, FIFA 09 en Red Alert 3 werden gespeeld. Sommige poorten waren geblocked hierdoor kon helaas de Company of Heroes competitie niet doorgaan. Ook de GTA4 competitie ging om onbekende reden niet door. Later op de dag werden ook de fun competities als Rock, Paper, Scissors, Blobby Volley, Left4Dead, Battlefield2 en Poker gespeeld. In de avond was er weer een gratis loterij, helaas ben ik geen één keer in de prijzen gevallen. Daarna was er nog een betaalde loterij met duurdere prijzen.Rond 12 uur verscheen er opeens onaangekondigd een stripper op keiharde Britney Spear’s, Circus. Erg ongepast met het jongere publiek en aanwezige dames. Het magere meisje (waarvan ik eerst dacht dat het een travestiet was) was te zien op alle grote schermen. Veel meiden en zelfs heren verlieten de zaal. Toen ik een klacht ging indienen bij de helpdesk, was de meneer die ik aansprak vooral bezig met langs mij heen naar het scherm kijken en bier te drinken in plaats van te luisteren naar wat ik te zeggen had. Op een geven moment heeft iemand mij dan ook maar mee de zaal uitgenomen, omdat ik tegen een muur stond te praten en steeds bozer werd. Later kreeg ik te horen dat meer mensen (meiden en jongens) het maar niks vonden. Nu is dit eigenlijk het enige minpunt geweest op de LAN. Ze willen graag meer meiden ontvangen, dan is een stripper geen goed idee. Volgende keer maar een leuke rodeo stier huren dus!
Dag 3, Zondag
Zondag stond in het teken van de finales. Call of Duty 4, Track Mania, team Fortress en Unreal Tournament. Er deden teams uit Nederland, Engeland, Duitsland en Denemarken mee. Er was geen loser bracket en dat vonden veel mensen jammer. Rond 1 uur werd er een Casemodding competitie gehouden. Mensen konden hun computers neerzetten op de stage en deze werden dan beoordeeld door een jury. Hieronder een filmpje van de deelnemers. Waarom ik moest lachen om de nummer 1? Omdat het mijn buurman was en ik hem overgehaald had om mee te doen. De kast is te zien op de foto’s.
Verder was de zondag erg rustig. Aan het einde van de dag waren de prijsuitreikingen.
Algemeen
Over het algemeen vond ik het een zeer geslaagde LAN (op de stripper na). De voorzieningen waren goed (slaapplaatsen, parkeren) etc. De douches schijnen iets minder goed te zijn geweest, koud water etc. De sfeer was super, het was erg gezellig, het eten was lekker en de wc’s waren schoon. De stroom is helaas wel een half uur uitgevallen op dag 1 bij onze tafelrijen en soms hadden we even geen internet maar vaak werd dit wel snel hersteld. Uiteindelijk heb ik in totaal zo’n 20-30 meiden gespot. De meiden die ik gezien heb deden voornamelijk World of Warcraft, Counterstrike Source, Team Fortress en Call of Duty 4. Individuele interviews met een paar meiden volgen nog.Ik heb maar een paar opmerkingen naar mijn hoofd gekregen, maar ik denk dat je “lekker wijf”, “ik hou van je!!” en “waar is de slagroom?” bij het binnenlopen van de slaapzaal maar als compliment moet opvatten. + Sanitair+ Sfeer+ Organisatie+ Competities en prijzen+ Slaapzalen+ Prijzen van eten, entree etc.+ Netwerk+ Bereikbaarheid, Parkeren, Karretjes om spullen op te vervoeren+ Toezicht+ Ruime zitplaatsen+ Snel inchecken- Stripper- Relax Area was te donker (kon geen bal zien op de voetbal tafel) en teveel lawaai vanuit de zaal- Het was soms iets te warm in de zaal- Omroeper was soms slecht te verstaan
Foto’s: MsMarvel en Lanpartyfoto.nlFilmpjes: MsMarvel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.