Wie kent het boek der records “Guinness Book of Records” niet? In dit boek kun je de meest rare wereldrecords vinden. Er is ook een variant speciaal voor gamers. Dat is meer ons straatje. Omdat daar ook leuke, vreemde en onovertrefbare records instaan gaan we jullie in totaal ruim 30 records met jullie delen. Niet allemaal in een keer, maar in 3 delen. Heb je iets om naar uit te kijken toch?!Wie weet staat er zelfs een record tussen die we samen kunnen verbreken!?

1) Grootste verzameling gamekarakters
Op 18 maart 2008 vond er een verzameling plaats van gamefans die in zich in het kostuum van hun favoriete gamekarakter hebben gehuld. Op de foto zie je 80 fans op de Millenium Bridge in Londen.

2) Grootste ‘massa deelname’ LAN-Party
Over het algemeen duren de meeste LAN-Parties 24 uur. In Amerika hebben 203 gamers, 36 uur lang ‘geland’. Dit was tijdens de NVISION 2008 in San Jose, California in Amerika. Dit kunnen wij in Nederland vast wel overheen!

3) Grootste gewonnen geldprijs tijdens een professioneel toernooi
Dit record is al een paar jaar oud. In 2005 vond de CPL (CyberAthlete Professional League) plaats en had in totaal $1 miljoen dollar aan prijzengeld weg te geven voor het Painkiller toernooi. Tijdens dit toernooi won professioneel gamer Jonathan “Fatal1ty” Wendel uit Amerika de grootste prijzenpot voor de eerste plaats. Hij ging naar huis met een leuk bedrag van $150,000 dollar.

4) Grootste collectie speelbare computersystemen
Als jij denkt een grote verzameling aan computerconsoles te hebben, vis je waarschijnlijk net mis als het gaat om een plaats in het Guinness Book. De 33-jarige Richard Lecce uit Amerika heeft de grootste verzameling speelbare computersystemen in zijn bezit. In totaal heeft hij 483 stukken bestaande uit 73 games en horloges, 260 cardridges of CD-gebasseerde systemen en nog 126 handheld games. Ook heeft hij 39 gameboys en complete sets van elke game uitgebracht voor 12 systemen, inclusief de NES, Sega Master System en de Atari 5200.

5) Meest technische en geavanceerde game set-up
De Amerikaanse Jeremy R. Kipnis is de eigenaar van de grootste, luidste en duurste gaming set-up. Hij heeft er 38 jaar over gedaan om zijn verzameling compleet te maken. Het geluid van de installatie komt tot 132 decibel.

6) Grootste Pokemon verzameling
PikaBelleChu, ook wel bekend als, Belle Starenchak uit Amerika heeft de grootste Pokemon verzameling ooit geteld. Belle is blijkbaar zo’n fan van de tekenfilm/gamekarakter dat ze op 1 april (zal wel geen grap zijn) 2008, 5.435 items in haar bezit heeft. De collectie bestaat voornamelijk uit verschillende soorten merchandise, maar Belle is ook in het bezit van een Volkswagen Beetle die verdacht veel lijkt op een Pikachumobiel!

7) Eerste Arcarde game besproken door de regering
In 1981 werd Space Invaders in de Engelse ‘government’ besproken. Doel van deze bespreking? Dat de game verbannen moest gaan worden.. Er werd in totaal 22 minuten over gedebatteerd en verslagen met 114 tegen 94 stemmen.

8) Het langste achtereenvolgens een first person shooter spelen
Het meiden gaming team Frag Dolls, uit Engeland, hebben een leuk record op hun naam weten te zetten. Tijdens het gaming evenement i33 in 22 maart 2008, hebben deze meiden zonder pauzes de game Tom Clancy’s Rainbow Six: Vegas 2 gespeeld. In totaal hebben deze meiden dit 24 uur en 4 minuten volgehouden wat dus betekent dat ze de langste speelsessie hebben voor een first person shooter. You go girls!

9) Langste potje Space Invaders
Tussen 29 augustus en 2 september 1980 heeft Eric Furrer uit Canada even een marathonnetje Space Invaders gespeeld. Hiermee heeft de 12-jarige dus een plekje verdiend in het Games Guinness Book. Deze jonge knaap had een speciaal knopje op z’n machine zodat hij af en toe een toiletbreak kon nemen. In totaal heeft Eric deze game 38 uur en 30 minuten gespeeld.

10) Grootste stemmen Cast voor een videogame
Voor de game GTA IV (Grand Theft Auto) zijn de meeste stemmen gebruikt om de game zo levendig mogelijk te maken. In totaal zijn er 861 ‘voice acteurs’ die hun stem aan de game hebben geleend. Van dit totaal zijn er 174 acteurs die een karakter, radio DJ’s en TV Voiceovers uit de game voorzien hebben van een stem. De 687 stemmen van de inwoners van Liberty City zijn onder andere ingesproken door vrijwilligers die zich ook wel GTA fans mogen noemen.

Lees hier deel 2
Lees hier deel 3

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.