Over 2 weken is het al zo ver. Het Female-Gamers DDR event bij IT-Games in Heerlen. Inmiddels zijn er een aantal inschrijvingen binnen. Er is nog plek om je in te schrijven, dus als je nog mee wilt doen moet je er snel bij zijn! Ondanks dat het nog 2 weken zal duren voor het evenement is, is het tijd jullie kennis te laten maken met een aantal van de deelneemsters. Maak kennis met: Patty, Didi, Maartje en Simone

Wil je jezelf aan ons voorstellen

Patty: Ik ben 16 jaar en doe nu 5 HAVO op het Stanislas College Westplantsoen in Delft. Ik doe af en toe aan tennis, maar niet heel veel. Ben ook niet heel erg goed ^^;; Ik lees vooral Manga in m’n vrije tijd, maar kijk ook nog wel eens anime. Ik luister vooral naar J-pop maar vergeet vaak genoeg de muziek aan te zetten ^^;; Ik vind het ook erg leuk om te gamen maar is voor mij helaas niet echt mogelijk omdat ik geen enkele console, behalve m’n pc, tot m’n beschikking heb.

Didi: Mijn naam is Didi Kamphuis op het internet is mijn nickname Dipje en ik ben 18 jaar oud. Ik studeer aan het Sintlucas in Boxtel dit is een MBO school voor creatieve vormgeving. Deze studie heeft verschillende richtingen en ik doe de richting interactieve audio visuele vormgeving. Dit houd in dat ik opgeleid word tot cameraman, webdeveloper, animator en alle andere dingen die je hier maar bij kunt betrekken. Ik hoop na deze studie een HBO Game development te volgen want ik ben al jaren bezig met gamen. Ik ben al sinds kleins af aan opgegroeid met de NES van Nintendo en sindsdien heb ik me altijd bezig gehouden met Nintendo. Ik moest alles wat ik zag van Nintendo hebben en spelen. Inmiddels ben ik hier een beetje vanaf ik speel nog heel graag op mijn Nes of Wii en zelfs op mijn DS speel ik nog regelmatig maar ik heb ook games op de PC die ik leuk vind zoals WoW al heb ik hier geen abonnement meer op. En the sims blijft ook altijd leuk als je tijd over hebt. En een van mijn grootste hobby’s is toch wel het dansen op een dansmat of arcadekast waaronder DDR. Ik was 11 toen ik een junglebook groove kreeg van mijn oom en daarna kreeg ik nog Mario dancing stage maar ik ontdekte pas 3 jaar geleden dat er ook echte arcadekasten waren. Ik ging 3 jaar op vakantie naar dezelfde camping waar een pump it up kast stond. En vorig jaar kwam ik er achter dat er ook nog arcadekasten in Nederland stonden er ging een wereld voor mij open.Verder hou ik ervan om naar verschillende soorten beurzen en conventies te gaan. Zo ga ik ieder jaar naar de Elf Fantasy Fair maar ook naar de Pc beurzen en Japanse conventies. Ik hou er gewoon van om zoveel mogelijk te doen en te leren.

Maartje: Ik ben 19 jaar oud en volg een opleiding restauratie en decoratie schildersspecialist in Boxtel. Ik zit nu in mijn laatste jaar en ga volgend jaar door studeren, op dit moment twijfel ik nog tussen pabo en pedagogiek. Mijn hobby is dansen, ik heb al veel soorten dansen gedanst. Klassiek ballet, aerobics, street dance, country, stijldansen en salsa, en niet te vergeten op de ddr dansmat natuurlijk. Verder vind ik het leuk om te tekenen en schilderen en ik lees graag. Op dit moment sport ik niet, ook volg ik geen dansles meer, dit komt momenteel door de druk van mijn studie. Ik game niet heel erg veel over het algemeen. Bij een bordspelletje en spider solitare houdt het al ver op. Tot 2 jaar geleden had ik ook nog nooit van ddr gehoord. Een huisgenootje heeft het mij laten zien en doen en sinds dien vind ik het erg leuk. Door haar ga ik ook mee naar het ddr event.

Simone: Ik ben Simone van der Klugt en tel momenteel 18 jaar. Ik ben een eerstejaars Hbo-verpleegkunde student aan de hoge school in Rotterdam. De meeste van mijn hobby’s zijn het soort dat veel tijd vergen. Zo sta ik wekelijks op de dansvloer te stijldansen en lees ik veel Engelse fantasy. Verder doe ik aan Reenactment (vikingtijd), waarvoor ik zelf kleding maak. Ook zijn er mensen bezig mij om te turnen tot een cosplayer, maar daarmee moet ik nog beginnen. Naast mijn school en hobby’s ben ik vaak achter mijn computer/laptop te vinden waar ik o.a. zit te gamen, verder game ik ook op de WII en op de Nintendo DS. Spellen die ik het meest speel zijn momenteel Diablo 2 (expansion set) en sinds kort DDR. Verder speel ik voornamelijk rpg spellen.


Wat vind je ervan dat Female-Gamers samen met IT-Games een DDR event organiseerd?

Patty: Het is leuk <3 Des te meer des te beter! Het is wel alleen jammer dat het zo ver is want zo is het voor mij niet mogelijk om, als het erg vaak per jaar wordt, vaker bij te zijn dan 3 of 4…

Didi: Ik kende het hele Female-Gamers format niet ik had er nog nooit van gehoord maar toen ik via it-games hoorde dat er een dames toernooi werd gehouden ben ik me wat gaan verdiepen in de site. En ik vind het jammer dat ik deze site niet eerder heb ontdekt. Ik denk dat jullie er erg goed aan doen om dit toernooi te organiseren. Het gaat er niet alleen om dat het alleen meiden zijn maar het gamen is gewoon zo leuk en er hangt echt een taboe over dat je een nerd zou zijn als je veel spelletjes speelt. En ik denk dat er daarom een heleboel meisjes zijn die niet gamen. En met dit soort toernooien kun je denk ik een hoop meisjes overhalen.

Maartje: Het lijkt me erg gezellig. Ik ben nog nooit naar een ddr event geweest en heb ook pas 2 keer echt op een kast gedanst dus ben erg benieuwd.

Simone: Ik vind het onwijs leuk dat dit event wordt georganiseerd en ik heb me dan ook aangemeld zodra ik ervan hoorde 🙂


Wat vind je ervan dat het alleen voor meiden is
?

Patty: Het is wel leuk <3 Maar ik zie na het toernooi wel of ik liever mix heb of alleen meiden.

Didi: Er zijn al gezamenlijke toernooien dus ik denk dat dit wel vernieuwend is ik ben benieuwd hoeveel meiden er gaan komen. Het gaat natuurlijk gewoon super gezellig worden. En ik hoop dat de meiden die twijfelen omdat ze niet zeker weten of ze wel goed genoeg zijn zich gewoon inschrijven. Want het gaat gewoon leuk worden en het maakt niet uit hoe goed je bent als je maar lol hebt toch?

Maartje: Ik denk dat het zo laagdrempelig word voor meiden die niet zo goed zijn om mee te doen aan een event. Het lijkt mij gezellig om ook naar een gemengd event te gaan maar een ladys event is weer eens wat anders.

Simone: Voor mij wordt dit mijn eerste DDR event, dus ik weet niet echt wat het uit zal maken. Maar het lijkt me wel heel gezellig met alleen maar meiden. Van wat ik heb gehoord hebben meiden weinig kans om te winnen als er ook jongens mee spelen, dus voor mijn eerste DDR event is het wel leuk met alleen maar meiden, dat ik toch een klein beetje een kans maak 😛

Wat verwacht je van dit event?

Patty: Tja… Ik weet niet.. gewoon een ddr toernooi denk ik…

Didi: Ik ga mijn best doen om iets te winnen. Ik weet dat ik met de jongens erbij sowieso geen kans maak maar wie weet nu wel.

Maartje: Ik heb geen idee. Zoals ik zei is dit mijn eerste event dus ik ben heel nieuwsgierig. Maar ik denk dat het gewoon een gezellige middag word waarbij je een paar keer kunt dansen, lekker oefenen en gek doen.

Simone: Dat het onwijs gezellig gaat worden natuurlijk! Ik heb er zin in 🙂

Wij willen deze dames heel erg bedanken voor dit interview en we wensen ze natuurlijk heel veel succes! Voor ons is het natuurlijk ook erg spannend wat wij ervan kunnen verwachten!

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.