Een paar maanden geleden kon je mee doen aan een prijsvraag, waarbij je moest aangeven waar je bang voor bent. Ik heb daar ingevuld dat ik bang ben voor spinnen. 3 februari kreeg ik een telefoontje, ik was één van de twee kans hebbers uit Nederland om de prijsvraag te winnen. Ik zou het die middag nog te horen krijg of ik daadwerkelijk mee mocht naar Londen. Ik had al op het werk gevraagd of ik mijn telefoon aan mocht laten, want ik wou het telefoontje niet missen natuurlijk. Maar ik kreeg een smsje van mijn vriend dat ze een mail hadden gestuurd dat ze er nog niet uit waren, en dat ik het zeker morgen te horen zou krijgen. De volgende dag rond 18:30 kreeg ik dan eindelijk het telefoontje dat ik mee mocht naar Londen.Donderdag 12 februari 2009 begon mijn dag al vroeg. Ik moest de trein om 05:23 halen in Heerlen, om vervolgens om 08:00 uur op Schiphol aan te komen. Het vliegtuig had ik pas om 09:45 dus had nog even de tijd om mij in te checken en een broodje te eten op Schiphol, omdat ik niet wist hoe de dag zal verlopen.

Om 10:05 Engelse tijd kwam ik ongeveer aan op het vliegveld van Heathrow. Daar stond Clare al op me te wachten. Muhammad, Pieter,Ludovic ( andere deelnemers aan het event ) en ik waren de eerste die met de taxi naar het hotel gingen. We waren ongeveer rond 11:30 in het hotel. We moesten ons nog inchecken voordat we de hotelkamer konden bezichtigen. Ik had even mijn spullen in de kamer gelegd. We konden een kleinigheidje eten als we onder in de lobby gingen zitten. Ik was zo zenuwachtig en kon niks eten. We zouden om 15:30 met zijn allen gaan eten, en mochten zolang iets voor ons zelf gaan doen. Maar ik ben gewoon bij de groep blijven zitten, kijken of we iets konden los peuteren.

Rond 17:00 gingen we richting de locatie, een oude school in the middle of nowhere. Ik zat in de taxi samen met Pieter, Muhammad en Ludovic. We kwamen daaraan en moesten het donker in. We hadden 2 soorten zaklampen en moesten naar boven. We mochten nergens in waar er een gele band was. We kwamen uiteindelijk in een Green room, daar konden we F.E.A.R.2 spelen op de Xbox360. Er stonden 8 demopad’s, dus voor iedereen stond er eentje. Er stond ook drinken en muffins die kon je eten als je er zin in had. Je kon daar ook even zitten. Ik ben meteen even gaan oefenen, want normaal speel ik geen shooters. Het wende snel moet ik zeggen, alleen wist ik niet waar ik heen moest. Per 2 werden de mensen weggehaald, die moesten dan een soort van batterij en een microfoon om, omdat ze live moesten gaan spelen. Als je klaar was met het potje dan moest je naar een andere Green Room. In de eerste ronde kon je dus niet met elkaar spreken wat er ging gebeuren of hoe het was.

Ik moest tegen Tyron en wij waren het laatst aan de beurt. Dus ik was echt heel zenuwachtig. Tyron was gewend om shooters te spelen op de Xbox360 dus was het al wat lastiger om tegen hem te spelen. Toen Tyron en ik eindelijk aan de beurt waren moesten we een trap af en er werd al meteen gefilmd. Je moest je armen zover mogelijk in de doos leggen en ik kreeg nog een opstapje omdat ik zo klein ben. We moesten zover mogelijk in een level komen en we kregen 8 minuten de speeltijd. Via internet konden de kijkers aangeven wat ze tegen onze handen moesten gaan houden. Ik moest de hele tijd gillen als er weer eens wat tegen mijn handen aan gehouden werd. Ik ben een paar keer dood gegaan in het spel, omdat ik me heel slecht kon concentreren doordat dat je dan even rustig aan het spelen was en dan werd er alweer iets tegen je hand gehouden. Het leek net alsof er iets aan het likken was tegen je hand. Je kon je handen namelijk niet zien, dus je dacht de hele tijd het ergste. Na de 8 minuten spelen kregen we een korte interview. Ze vroeg wat dacht je dat het allemaal was? Kon het een rat zijn, ik zei ja dat zou wel kunnen. Ze vonden het jammer dat ik het enige meisje was en er al meteen uitlag. Ja zei ik het is om te schamen. Maar Maria die met de uitslagen altijd even langs kwam, die zei wel dat ik “the most entertaning” was. Achteraf bleek het maar gewoon een meloen, komkommer, tomaat en kakkerlakken te zijn geweest wat ik tegen me handen kreeg. Dat er een meloen was hoorde ik daar. Achteraf heb ik Ivo even gebeld, ik vroeg wat was dat allemaal tegen mijn hand. Hij zei ja we hebben ons kapot gelachen, omdat het dus blijkt dat het alleen maar meloen, komkommer, tomaat en kakkerlakken geweest te zijn.

Toen de andere nog aan het gamen waren zaten de andere aan het bier of aan de cola. We hebben wat gepraat over de ervaringen die we hebben gehad tijdens het evenement. Het was allemaal erg gezellig Alle deelnemers die niet in de finale zaten die mochten op de trap staan mee kijken tijdens de finale. We hebben echt zo hard moeten lachen om de reacties van de finalisten. Toen Muhammad en Tyron klaar waren om de finale te spelen dachten ze dat dat het was, maar de winnaar kreeg nog een opdracht. Hij moest namelijk een kistje zoeken in de kelder. We konden alles live mee kijken met heel de crew op een Hdtv. Tyron was de winnaar en die heeft echt heel veel mee gemaakt. Maar hij heeft alles gedaan wat die moest doen en heeft een Xbox360 gewonnen die hij aan een huisgenoot weg geeft omdat hij al een Xbox360 heeft en een 42 inch tv die hij nog mag uitzoeken. Hij zei dat komt goed uit want hij was net verhuist. Maar alle deelnemers kregen een hele toffe goodie bag mee naar huis. Wat er in de Goodie bag zit: een F.E.A.R.2 sleutelhanger, F.E.A.R.2 schrift, F.E.A.R.2 artbook, F.E.A.R.2 shirt, F.E.A.R.2 pet, F.E.A.R.2 cover voor de Xbox360 en de F.E.A.R.2 game die je mocht kiezen op welke console. Ik heb de Xbox360 versie gekozen. Je kunt op deze site: http://www.whatisfearlive.com/nl en filmpje bekijken wat we allemaal hebben mee moeten maken.

We gingen rond 22:30 weer terug naar het hotel, waar we nog tot 01:00 uur hebben gezeten met alle deelnemers want we hadden de zelfde hotel. Ik wou eigenlijk al eerder naar de hotelkamer, omdat de wekker alweer vroeg afging. Maar het was zo gezellig, en rond 0:30 kwamen er nog hapjes op tafel te staan omdat er een paar mensen honger hadden gekregen.

Om 8:00 uur kwam de taxi ons ophalen, dus had de wekker om 06:30 gezet,. Had eigenlijk niet gehoeven, want ik werd om 06:20 wakker en ben ik ook opgestaan omdat ik dan nog even het bad in kon. Ludovic, Pieter, Tyron, Muhhamad en ik hadden om 07:00 afgesproken om gezamenlijk te gaan ontbijten. Het ontbijt was echt heel erg goed verzorgd en echt op zijn Engels. Er lagen worstjes, ei, bacon, allemaal soorten broodjes, vers fruit salade, vruchten yoghurt en nog veel meer. Om 07:50 kwam de taxi en we moesten nog even wachten op Ludovic, die was nog niet beneden. Rond 08:10 vertrokken we richting het vliegveld waar we nog afscheid hebben genomen van Tyron, Muhhamad en Ludovic. Ik had het zelfde vliegtuig terug als Pieter, dus hebben we nog even rond gelopen op het vliegveld om daar goedkopen DVD en CD’s te kopen. Ons vliegtuig vertrok pas om 10:45 dus we hadden meer dan een uur de tijd om in het vliegtuig te stappen. Rond 13:00 waren Pieter en ik hier terug in Nederland, ik vond het een hele leuke ervaring en kijk er ook positief op terug.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.