Op 6 februari 2009 vond in de Euroborg in Groningen het Game City event plaats. Op dit event was een game beurs aanwezig en er werd een Wii Tournament gehouden. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Samenvatting
Het toernooi vond plaats in de Must See bioscoop die onder de Euroborg is gelegen. Er deden rond de 10 teams mee van 2 tot 4 personen, deze teams bestonden uit basisschool teams maar ook studenten teams en mensen die het gewoon leuk leken om mee te doen met vrienden. De spellen die gespeeld werden waren de Wii sports Bowlen, Tennis en Skiën op de Wiifit en daarnaast waren er ook voorrondes met Mario Kart. De hoofdprijs was een game waardebon (1 per persoon) t.w.v. 100 euro. De beurs viel nogal tegen, deze bestond voornamelijk uit 6 stands van bedrijven en scholen.
Organisatie en idee
Game City Groningen werd georganiseerd door studenten van de Hanzehogeschool, opleiding Facility Management. Hun doel was om in 20 weken uniek evenement neer te zetten. Ze kwamen op het idee door naar de maatschappelijke trends te kijken die er in Nederland zijn. Sporten en gezondheid spelen tegenwoordig een grote rol, maar een sportdag vonden ze niet origineel en word door veel scholen zelf al georganiseerd. Uit onderzoek was gebleken dat gamen onder jongeren erg populair was, en dus besloten ze een event te organiseren die gamen en bewegen combineert en zo ontstond Game City.
Noorderpoort team
Ik heb zelf niet meegedaan maar was wel de “coach” en support van het Noorderpoort College GameDesign team. Deze bestond uit David, Joaquim, Richard en Yvette. Deze laatste chick heb ik vooral gevolgd. En geïnterviewd. Vooraf heeft het team op school en thuis geoefend.

We gingen heen met het idee om gewoon lol te hebben en te kijken hoe ver we konden komen. Toen we opeens in de kwart finale stonden werd het team heel wat serieuzer en toen we ook nog eens in de halve finale belanden werden ze bloedfanatiek. In de halve finale was iedereen dan ook super zenuwachtig! Tot onze verbazing wonnen we de halve finale ook nog en zaten we opeens in de finale!Onze tegenstanders zouden 4 leerlingen van de Hanzehogeschool zijn. Het was dus MBO tegen HBO! De finale werd gespeeld in een bioscoop zaal op een enorm bioscoop scherm. Dit betekende dus nog meer druk en spanning! Mensen in de zaal keken allemaal mee, en als je op dat moment een fout maakte dan werd het even lekker uitvergroot voor iedereen. David begon de eerste ronde en won deze van het Hanzehogeschool team, ronde 2 werd verloren door Joaquim en het stond dus 1-1. Ronde 3 werd gespeeld door Richard en ook deze verloren we, de stand, 2-1. Ronde 4 was voor Yvette en onze chick redde ons van de ondergang en het werd een gelijkstand, 2-2. De laatste ronde zorgde nog even voor een nieuwe tactiek, moest Yvette het doen, of toch David? Uiteindelijk kozen we voor David en helaas verloor hij de laatste ronde en won de Hanzehogeschool met 3-2. Uiteindelijk waren we in de Euroborg van 12 uur s middags tot en met half 6 s avonds. Helaas wonnen we niet, maar het was een super dag en met de 2e plaats zijn wij ook zeker blij!Nogmaals gefeliciteerd Hanzehogeschool!

Helaas ging deel 1 verloren op mijn computer maar deel 2 van de finale kun je hier zien:

Foto’s

GameCity website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.