Na ontvangst van honderden klachten heeft het televisieprogramma Radar maandagavond het Blu-ray probleem van de PlayStation 3 behandeld en vooral de afgehandeld met Sony.Volgens de gedupeerden hield hun PlayStation 3 er na anderhalf jaar trouwe dienst mee op om discs te lezen. Na contact met Sony werd gemeld dat de consumenten of een nieuwe PlayStation 3 aan moesten schaffen of dat ze een willekeurig gerepareerde console terug konden krijgen voor 198 euro. De consumenten hadden toen 600 euro voor de console betaald.Volgens Radar heeft 70 procent van de 370 klachten over de PlayStation 3 te maken met een kapotte lens van de Blu-ray speler. Veel consumenten vallen over het feit dat de console een garantie heeft van slechts één jaar. Sony Nederland heeft schriftelijk gereageerd dat ze op de hoogte zijn van maar 68 gevallen met een kapotte lens die buiten de garantie valt. Volgens Radar heeft Sony Nederland al meer klachten ontvangen.Klein aantalSony laat weten dat het aantal mensen met het probleem erg klein is in verhouding tot het aantal verkochte consoles (de PlayStation 3 al een kwart miljoen keer verkocht in Nederland). Daarom wil Sony Nederland de garantie niet opschroeven. De advocaat die bij Radar op bezoek was, stelt dat consumenten recht hebben op service zelfs na de garantie. Volgens de europese wet heeft de consument recht op 2 jaar garantie.

Binnen de periode van 2 jaar heeft u bij een gebrek buiten uw schuld recht op gratis reparatie of vervanging van uw aankoop. Dat moet binnen een redelijke termijn gebeuren en zonder dat u daar ernstige overlast van heeft.

Bron: Consumenteninformatiepunt.nlSony zou dus een gratis reparatie moeten aanbieden binnen een garantietermijn die de wet geeft en dezelfde gerepareerde console terug moeten sturen in plaats van een willekeurige console. De advocaat heeft een brief opgesteld die uitleg geeft dat de winkel waar je de console hebt gekocht je sowieso een gratis reparatie moet aanbieden, omdat dit wettelijk verplicht is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.