In The Sims 3 kun je net als de twee voorgangers je eigen Sims creëren. In The Sims 1 was het vrij simpel, je zocht een kapsel een lichaam uit en zo was je Sim klaar om de buurt te betrekken. In The Sims 2 kwam hier een schepje bovenop dat je het gezicht aan kunt passen, een haarkleur en type kunt kiezen. Maar ook make-up aan kunt brengen en verschillende outfits voor jouw sims kunt uitkiezen voor speciale gelegenheden. In The Sims 3 doen ze daar nog weer een schepje bovenop.

In het Create A Sim (CAS) scherm, kun je elke type sim maken zoals jij het maar wilt. Je hebt de bekende verschillende leeftijdsgroepen:- peuters- kind- tiener- jong volwassenen- volwassen – oudjesIn The Sims 2 heb je ook jong volwassenen, alleen als je de uitbreiding Studentenleven hebt. Nu komen ze er standaard bij.

Je kunt de lichaamsbouw van je sims aanpassen, wil je een hele magere sim een wat middelmatige of een hele dikke sim of ga je toch voor een gespierde sim, het is allemaal mogelijk. Kies je er voor om een wat dikkere sim te maken, dan kun je hem of haar door te laten trainen af laten vallen. Of een dunnere sim veel laten eten om wat dikker te worden. Je kunt ze zo aanpassen dat ze zelfs op jou kunnen lijken. Nog meer dan in The Sims 2 versie. Ook de huidskleur heeft meer mogelijkheden, in Sims 2 heb je 4 mogelijkheden, licht, medium, lichtbruin en bruin om ze zo maar even te omschrijven. In The Sims 3 krijg je een huidskleurenbalk en kun je elk gewenste huidskleur maken die jij wilt van heel licht tot heel donker of er ‘ergens’ tussenin.

Als je de basis van je sim hebt gemaakt is het tijd om een haarkleur te gaan kiezen. Standaard heb je een hele reeks aan kleuren en modellen om aan je Sim te geven, zoals je waarschijnlijk ok in The Sims 2 gewend bent. Wat wel nieuw is als je een kapsel hebt gekozen kun je daar de basis kleur van aanpassen, de puntjes een andere kleur geven of zelfs highlights aanbrengen. Wat ook nieuw in het spel is de mogelijkheid om jouw sims een snoet vol sproeten te geven of een moedervlek. Ook kun je weer een voorraad make-up vinden. De kleding kun je natuurlijk ook weer voor je sims uitkiezen. Je kiest een bovenstuk en onderstuk en wat nieuw is, zijn de schoenen die je nu kunt kiezen. Zo kun je eindeloos combineren en misschien de nette schoenen onder het pak inruilen voor een paar mooie sneaker. Je kunt de kleding zo aanpassen dart ze een andere kleur krijgen of een ander motief erop. Of wil je dat de blouse over de broek of in de broek zit, allemaal wat jij maar wilt.

Als je deze stappen hebt doorlopen is het tijd om je sim een unieke persoonlijkheid te maken. In The Sims 2 was dit iets beperkter en kon je een sterrenbeeld kiezen of de vaardigheden wat aanpassen. Uiteindelijk kon je door de uitbreiding Nachtleven hun opvallers en afknappers kiezen. Nu zullen er tal van mogelijkheden zijn waar je sim van houd en waar hij/zij natuurlijk niets mee heeft. Maak iemand moedig, maar klunzig. Dol op het buitenleven een vegetariër en een beetje opvliegerig. Of heb je liever dat je sim ambitieus is materialistisch en een feestganger is, ook dat is mogelijk. Er zijn zo’n 100 karakter trekjes waar je sims mee opgezadeld kunnen worden. Denk aan een romanticus deze zal ongetwijfeld erg flirterig zijn. Andere karakters kunnen zijn: artistiek. Solitair, perfectionistisch, kleptomaan, paranoïde of kies een van de vele andere trekjes.

Als laatste kies je een levenswens voor je Sims ook dit is uitgebreider dan in de voorganger waar je een beperkt aantal mogelijkheden hebt. Kies bijvoorbeeld heerser worden van de vrije wereld. Je kunt kiezen uit ongeveer 30 levenswensen voor jouw Sims. Als je in het spel komt zullen hier wensen voor de korte en lange termijn aan gekoppeld worden. Neem een soort verkiezingsfeest om te netwerken om je buren beter te leren kennen. Dat helpt je weer in je politieke carrière. Deze levenswensen worden gemaakt aan de hand van hun persoonlijkheid, carrière, hun vaardigheden of wat er in hun omgeving gebeurd. Kun je de wensen vervullen dan krijg je levenspunten waar je items mee kunt aanschaffen, bijvoorbeeld een stalen blaas, scheelt weer een heel stuk naar het toilet rennen als je ineens nodig moet.

Wist je dat?- Je kunt voor jouw sim kiezen uit onder andere de favoriete kleur, muziek en eten.- Je jouw sims op blote voeten kunt laten lopen.- Je jouw sims niet langer kunt maken. Ze zijn allemaal even groot.- Je kunt kiezen uit 3 verschillende stemmen voor elke man en vrouw.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.