Onder het motto, stoere game vrouwen schrijf ik deze review over Jill of the Jungle. Vaak genoeg zijn het de mannen die de vrouwen redden in games maar Jill is een blonde amazone die het tegendeel bewijst.

In 1992 kwam Epic MegaGames met het eerste deel uit de trilogie. Jill moest gaan concurreren met Duke Nukem, Commander Keen en Wolfenstein 3D. Als eerste kwam Jill of the Jungle, gevolgd door Jill Goes Underground en Jill Saves the Prince. Jill kan gezien worden als een soort van vrouwelijke versie van Tarzan. Jill was via DOS te spelen maar kan nu ook zonder DOS worden gespeeld.

Gameplay


Je doel als Jill is levels uitspelen. Het eerste spel heeft 16 levels waarvan ook een paar bonus levels. In deze levels moet je puzzels oplossen, sleutels vinden en monsters doden. Soms transformeer je zelf ook in bepaalde monsters. Monsters waren voornamelijk pixel vogeltjes, kwallen, krokodillen, krabbetjes, spookjes, slakken, bijen, kikkers en vissen. Jill heeft een verschillend aantal wapens tot haar beschikking zoals zwaarden en drie puntige boemerangs. Ook heb je powerboosts waardoor je hoger kunt springen en zo op plekken kunt komen waar je eerst niet bij kon komen. Geen van de games bevat eindbazen.

De levels in de eerste game kun je betreden via een buiten level waar je zonder problemen doorheen kunt lopen. De andere delen hebben geen buiten level. In elk deel zijn de animaties en geluiden hetzelfde, het enige verschil is de kleur van Jill haar outfit, een groen, rood of blauw badpak. In de shareware versie kwamen tussen de levels door humoristische grappen in beeld die andere spelkarakters als Mario, Commander Keen en Duke Nukem voor paal zetten. Vaak werden er grappen gemaakt over het met pensioen gaan van deze karakters omdat ze de competitie met Jill niet zouden aankunnen. Jill zelf kan wat chagrijnig overkomen. Als je te lang stil staat in het spel komt ze zelf met opmerkingen als “oh look, an airplane!” en zet ze demonstratief haar hand in haar zij als teken van verveling. Dankzij Jill of the Jungle kreeg Epic genoeg geld om nieuwe spellen te maken zoals Jazz Jackrabbit, Unreal tournament, Xargon en One must Fall: 2097.



Conclusie

Jill of the Jungle is natuurlijk een wat oudere game maar dat maakt hem niet minder leuk!Als je van platform games houdt en irritante geluidjes (die je trouwens kunt uitzetten) is het zeker de moeite waard om hem even te downloaden.

+ Jill is een vrouw!
+ Er zijn genoeg levels om je een tijdje bezig te houden
+ De levels zijn afwisselend/kleurrijk en transformeren tot kikker of vogel is erg leuk.
+ De puzzels zijn niet al te moeilijk
– Als je het eenmaal hebt uitgespeeld is het misschien minder leuk om het nog een keer te doen, hoewel je soms nieuwe dingen ontdekt.
– Het blijft een ouder spel dus verwacht geen uber graphics.
– Je wapens kunnen soms blijven steken waardoor je punten misloopt.
– De besturing kan wat irritant zijn.

Voor de mensen die nieuwsgierig zijn geworden naar de game, hij is hier te downloaden:klik



About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.