Steeds meer vrouwen gaan tegenwoordig gamen en steeds meer bedrijven richten zich af en toe op het vrouwelijk publiek. Helaas schijnen de bedrijven zich niet te beseffen dat vrouwen ook van shooters, racers of andere ‘jongens’ games kunnen houden. De retro console Casio Loopy uit 1995 is hier een voorbeeld van.

De Casio Loopy is 100% gericht naar het vrouwelijk publiek en behoord in lijstje van geflopte consoles. Dit niet zo zeer omdat het vrouwelijk publiek toen nog niet zo groot was, maar meer omdat de console maar 11 games bevatte. Zoals je waarschijnlijk al verwacht waren deze games niet meer dan simpele verkleed, teken en opmaak spelletjes. Aangezien het vertalen van games toen nog niet helemaal vlot ging waren de meeste Casio Loopy games ook nog eens Japans (zie filmpje). Naast het weinig aantal games had de console maar één controller port.Hoewel de nadelige kanten geen indruk achterliet bij gamers had de console toch wel een paar indrukwekkende features. Zo maakte het bijvoorbeeld gebruik van een ingebouwde printer en een capture kaart waarmee stickers konden worden gemaakt van televisie beelden of beelden van een videorecorder. Onderstaande is een YouTube filmpje met de Casio Loopy game; Anime Land.

Hoewel de Casio Loopy inmiddels in vergetelheid is geraakt blijft het een must-have voor de verzamelaars en is hij rond de €30,- waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.