First Encounter Assault Recon, afkorting: F.E.A.R. Het award winnende survival horror First-person shooter gecreëerd door Monolith Productions is binnenkort terug. Het eerste deel voor Windows kwam uit in 2005. Februari 2009 word deel 2, F.E.A.R.2: Project Origin verwacht. Vandaar een geheugen opfrissing en een kijk op het tweede deel.Deze review/preview kan schokkende beelden bevatten. Trailers en ander beeldmateriaal zijn dan ook voor 18+ bestemd. (Kijken op eigen risico.)Terugblik Deel 1Armacham Technology Corporation (ATC) werkt aan een aantal geheime militaire projecten één daarvan is: “Origin”. Voor dit project word Alma gebruikt, een meisje van 8 met speciale krachten. Ze word in coma gehouden door haar vader Harlan Wade zodat hij haar DNA kan gebruiken om klonen te maken. Paxton Fettel een tweede prototype kloon van Alma is het resultaat. Project Origin word te gevaarlijk bevonden waardoor Wade en zijn team, Alma van haar machines moeten afhalen. Haar hart stopt maar haar geest blijft bestaan door haar wil om te leven. Nadat Alma is ‘overleden’ probeert Genevieve Aristide de president van Armacham het project Origin weer te herstarten maar het team dat ze naar de locatie van het project stuurt blijkt plotseling te zijn verdwenen. Als ook het reddingsteam verdwijnt, blijkt dat Alma is wakker geworden en uit de cel waar ze lag is verdwenen.


Paxton Fettel krijgt Alma te zien in een droom en ze verteld hem dat hij haar, wat er ook gebeurt, moet vinden. Hij begint leden van het Project Origin te vermoorden op zijn zoektocht naar Alma. Een F.E.A.R. team wordt gestuurd om Paxton Fettel te zoeken met een nieuwe Point Man als leider. De Point Man vernietigd het gebouw waar Alma werd vastgehouden succesvol maar Alma blijkt te zijn ontsnapt. Wie is Alma?Alma is een meisje met speciale (telepathie/geest) krachten. Ze wordt gebruikt in experimenten die door haar eigen vader en een team van onderzoekers van het Armacham Technology Corporation (ATC) worden uitgevoerd.Ze wordt vanaf haar achtste verjaardag in een coma gehouden en moet voor klonen zorgen.

De identiteit en het mysterie van Alma zijn de kern van het spel. Ze draagt een rood jurkje, haar gezicht is spierwit en word bedekt met lang zwart haar. Ze laat bloed voetsporen achter en niemand weet of ze haar nou echt gezien hebben of dat het in hun hoofd zit. Alma kan de speler ook meenemen in haar droomwereld en ‘nightmares’ oproepen.

Het karakter Alma is gebaseerd op het boek Ghost Story van Peter Straub.De spelerDe speler is “the new guy” of “the point man” in het F.E.A.R. team. In het leger is “the point man” vaak de leider en de eerste die onder vuur komt. Het enige wat bekend is over de speler zijn karakter is dat hij man is, speciale krachten heeft en net een week in het F.E.A.R. team zit. De speler ziet zijn karakter eigenlijk nooit behalve in reflecties. De nieuwe Point Man blijkt later de eerste kloon van Alma te zijn.

Deel 2In deel 2 speel je niet meer de Point Man maar Sergeant Michael Becket een Delta Force operator. Becket beschikt over uitstekende focus en reflexen. Zijn team krijgt de opdracht om Genevieve Aristide te arresteren een half uur voor de gebeurtenissen waar F.E.A.R. stopt. Door de ontploffing loopt hun missie in de soep en word Michael wakker in een verwoeste stad. Alma voelt zich naar Michael toegetrokken en zal ook vaak voor hem verschijnen.Ook zal Alma dichter bij de speler komen dan in het vorige deel. Waarschijnlijk zal ze ook damage op de speler kunnen uitoefenen. F.E.A.R. 2 speelt zich meer buiten af. Je moet weer Kloonsoldaten en Mechsoldaten neerschieten en er zijn nieuwe ‘Spooksoldaten’ (soort zombies van de overleden mensen in de stad) en Remnants. Je krijgt machinegeweren, shotguns, raketwerpers en pistolen mee en Micheal kan dingen omgooien en voor zich houden als bescherming. Er zijn twijfels over het horror effect gezien de kleine kantoor ruimtes en gangen wat minder voorkomen. Toch zijn er ook nog scenes in gebouwen en de open ruimte die je in deel 2 hebt kunnen ook voor verassingen en nieuwe gameplay zorgen.De vijanden blijven slim en bewegen veel. Ze zoeken dan ook dekking achter objecten en reageren alsof ze getrainde soldaten zijn.

FeitenHet spel heeft twee uitbreidingen, F.E.A.R. Extraction Point uit 2006 en F.E.A.R. Perseus Mandate uit 2007. Augustus 2007 kon het publiek stemmen op de nieuwe F.E.A.R. naam. Er kon gekozen worden tussen Dead Echo, Project Origin en Dark Signal. Project Origin bleek favoriet zowel bij fans als bij de makers. Oktober 2008 werd er door Monolith en Warner Bros een exclusieve digitale comic over het begin van F.E.A.R. 2 online gezet.Digital Comic (bevat schokkende beelden)

Officiele Trailer (bevat schokkende beelden)

Trailer 2 (bevat schokkende beelden)

F.E.A.R. 2, word verwacht: februari 2009. F.E.A.R. 2: Project Origin zal uitkomen op de PC, de PlayStation 3 en de Xbox 360.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.