Pierre Wind – Chefkok, Tv-kok (De Eetfabriek), Docent op de opleiding Food Design en mede eigenaar van restaurant De Nas is nu ook een Nintendo DS lite Cooking Guide expert. Veronica Magazine vroeg hem zijn mening te geven over de game. En wat blijkt? Meneer Wind vind zichzelf eigenlijk best wel een computernerd! Lees verder voor de samenvatting.


Pierre Wind is een grote, kale, hyperactieve kok uit Den haag. Een computernerd zal hij dan ook niet zijn, Of toch wel?Pierre: “Ik heb thuis ook wat van die apparaten. Playstation, Nintendo, Xbox je weet wel… Ik ben helemaal lijp van computers en games. Zelfs het programmeren vind ik leuk!”

De testPierre: “Mijn favoriete gerecht zal er wel niet tussen zitten. Dat is heel lullig gewoon stampot met worst. En heel veel jus! Maar het mooiste gerecht is toch iets dat spontaan in je hoofd ontstaat.”Het menu werkt volgens hem erg simpel. Tijdens het koken kun je nog om aanwijzingen vragen en de DS geeft antwoord. Ook de boodschappenlijstjes vind Pierre erg handig. Pierre: “Ik vind het geniaal dit soort games!”.Zelf is Pierre een paar jaar terug ook bezig geweest met het ontwikkelen van een kookgame, maar die is nooit van de grond gekomen.

De test is simpel, Namelijk het maken van brownies. Pierre vindt meteen al een minpunt – “O nee, bananen! Die horen niet thuis in een brownie. Jammer dat alles ook nog in het Engels is.”Al snel valt Pierre nog iets op. “Aan de ene kant heb je dat lullige mannetje met die koksmuts dat overal in je beeld verschijnt tijdens het koken, aan de andere kant zijn de recepten wel heel serieus. Dus welke kant willen ze op met die Cooking Guide? Is het een game voor kinderen of volwassenen?”

Er blijkt volgens Pierre ook nog een foutje in het brownie-recept te zitten. “Dat irritante mannetje zegt dat een brownie droog moet zijn, als-ie gaar is. Een brownie moet juist altijd een beetje klef zijn van binnen!”Als iemand Pierre morgen zou vragen om een kookgame te maken zou hij zeker meteen aan de slag gaan. Pierre: “Het lijkt mij zo kicken om een game te hebben, die volledig is toegespitst aan mijn eisen. Ik mis een beetje de fun bij deze Cooking Guide. Er valt erg weinig te lachen. Verschillende stemmen zou al een hele verbetering zijn, net als bij navigatie.”Conclusie“Of ik denk dat je kunt leren koken met dit soort spellen? Absoluut, maar het kan beter!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.