Fallout 3 is op het nippertje ontsnapt aan een ‘ban’ in Japan. Nadat het eerder al in Australië en India een verbod aan de broek kreeg, is de populaire RPG toch welkom in het land der rijzende zon.Misschien wel het meest bizarre wapen van het spel, de Fatman (klik op link), moest worden geschrapt volgens de Japanners. Dit is namelijk het pseudoniem van de atoombom die de Amerikanen op 9 augustus 1945 op Nagasaki mikten.Ook heeft de beginmissie ‘Power of the Atom’ een metamorfose gehad. Het is daardoor niet meer mogelijk om de stad Megaton op te blazen door middel van de bom in het midden van de immer gezellige nederzetting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.