Wij hebben onze collega Miranda van Gamersdag gevraagd of zij een verslag zou willen schrijven van dit jaarlijks terugkerende evenement. Op deze dag waren veel meiden die ook gamen, kwamen er nog Gamekings voorbij, kon je oude retro competities spelen. Voor elk wat wils! Het verslag kun je hieronder lezen en natuurlijk ook wat foto’s bekijken. Wij willen Miranda heel erg bedanken voor dit verslag!20 september was het zover: Gamersdag werd voor de vijfde keer gehouden in het FC Utrecht stadion het Galgenwaard.Om 09:00 uur mochten wij van de Gamersdag crew al aanwezig zijn. Na veel voorbereidingen van heel de crew konden we dan eindelijk de dag werkelijkheid maken. We moesten zo vroeg aanwezig zijn, omdat we veel promomateriaal hadden gekregen van onze sponsoren en winkels waar we langs waren gegaan. Zo hadden we onder ander hele toffe Bunnie stickers voor het raam en hadden we posters van Guitar Hero: World Tour.Rond 11:00 uur begon het al aardig druk te worden voor de ingang van Gamersdag 2008, terwijl de deuren van de zaal pas om 11:30 uur open gingen voor het publiek. Het werd steeds drukker voor de kassa. Iedereen die op Gamersdag 2008 is geweest kreeg een Wii tasje met daarin een Power Unlimited en de eerste 150 bezoekers kregen een MySims sleutelhanger erin. Ook konden mensen een Star Wars: The Force Unleased poster pakken. Daarnaast waren er 75 prijzen onder de aanmelders te verloten, zo kon je een Super Smash Bros. Braw klok krijgen of MySims voor de Wii zomaar krijgen door je simpelweg in te schrijven. De mensen die de prijzen kregen waren daardoor ook erg blij en verrast door de toffe prijzen die ze kregen. Rond 12:30 waren de meeste mensen binnen en kon het eerste toernooi beginnen, namelijk Mario Kart Wii. Scotty van den Berg was eerste geworden met het Mario Kart Wii toernooi. Hij kreeg daarbij een Mario Kart Wii shirt en leuke Mario Kartjes en nog vele andere leuke prijzen.Achter de kassa konden de mensen voor het eerst in Nederland Rayman Raving Rabbids TV Party spelen. Dat werd ook meteen veel gespeeld. Het was ook erg leuk om te kijken hoe mensen het aan het spelen waren. Veel dansende mensen en mensen die op het balance board zaten om zo de minigame die speelbaar was te kunnen spelen. Ook gingen er veel mensen naar het achterste gedeelte van de zaal om Guitar Hero 3: Legends of Rock en Star Wars: The Force Unleashed te spelen. Naast die twee games konden mensen ook Samba de Amigo spelen, die was namelijk ook voor het eerst in Nederland speelbaar op Gamersdag 2008.Bij de BackGames stand werd ook behoorlijk druk, omdat mensen daar retro toernooien konden spelen en leuke Retro en next-gen games/hardware konden kopen.Rond 13:30 begon het Mario & Sonic op de Olympische Spelen NDS toernooi, daar is een vrouwelijke gamer met de eerste prijs mee naar huis gegaan. Ze kreeg in het prijzenpakket onder andere een gaaf Sega shirt met daarop de tekst: To be this good takes AGES.


Bij het retro toernooi Duck Hunt werd een meisje eerste.

Om 15:00 uur begon het grote Super Smash Bros Brawl toernooi waar 128 mensen zich van te voren voor hadden ingeschreven. Patricia T. heeft bij het grootste toernooi van Gamersdag 2008 de eerste prijs gewonnen en daarbij veel mannelijke gamers achter zich gelaten.

De vrouwen waren ook goed in de andere toernooien. Zo werd er bij Mario & Sonic op de Olympische Spelen NDS en het grote Super Smash Brothers Brawl een vrouwelijke gamer tot winnaar gekroond.


Ook was onze sponsor BackGames weer van de partij om leuke retrogames te verkopen.


De vrouwen vermaakte zich ook met de lightsaber.

Boris van de Ven van Gamekings kwam langs om een stapel Crown Magazines uit te delen. Ook nam hij even de tijd om een praatje te maken met de gamers en deelde die handtekeningen uit. Later kwam ook nog Jan-Johan Belderok van de Power Unlimited en Gamekings langs om te kijken hoe het eraan toe ging op Gamersdag 2008.
Boris van de Ven en Jan-Johan Belderok van Gamekings kwamen even langs en ze maakte even tijd om met mensen op de foto te gaan.

Voor meer foto’s bezoek: ons Foto albumWe zijn op het moment alweer druk bezig met Gamersdag 2009 te organiseren. Maar daarover kan ik nog niet zoveel vertellen. We hopen er binnenkort meer informatie over vrij te kunnen geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.