De vorige keer hebben we over de duistere versie gehad van Alice in Wonderland, nu gaan we praten over een totaal andere type mevrouwtje uit de games wereld. Deze dame houd van gepakt te worden door Bowser en smeekt Mario om hulp. Jawel, we hebben het over mevrouw Prinses Peach Toadstool.

Naam: Peach ToadstoolRas: MensGeslacht: VrouwRank: PrinsesWoonplaats: Mushroom KingdomHELP! Bowser ontvoerd haar!Ik snap niet hoe Bowser het steeds voor elkaar krijgt, maar Peach laat zich zelf steeds ontvoeren. Net als of ze het leuk vind om door een grote reptiel te worden ontvoerd! Wie moet daar steeds voor op draaien? Juist, de groot snorrige en pizza etende Mario of Luigi. Waarom die twee dit steeds weer doen is voor ons ook een miracle. Wat vinden ze hier leuk aan? Lopen ze nou echt achter hun gootontstopper steeds aan? Is prinses Peach het echt waard om steeds gered te worden? Trouwens, wat weten we eigenlijk van haar?

PaddosHet is duidelijk, ze is een prinses. Prinses van de Mushroom Kingdom, ze heeft ook een zus. Haar naam is Daisy, Daisy is gelukkig maar 1 keer geontvoerd hoor. Dus die weet haar mannetje stuk beter te staan of het komt dat ze niet blond is! Peach is ook altijd leuk gekleed in een typische roze prinsessen jurkje, lekker lief en zoetig. Behalve wanneer ze voetbalt of andere sporten aan het doen is. Dan schrikt ze niet om iets pittigers aan te trekken. Want Mevrouw Perzik is ook zeer talent vol! Ze kan voetballen, dansen, golfen, honkballen, tennissen, vechten maar ze is ook een ster in karten! Yip, kan wel iets begrijpen ondertussen waarom Mario haar juist wilt redden en dan ook zo vaak!Al heeft Peach niet altijd op Mario kunnen (of hoeven) rekenen hoor, ze kan het echt soms best zelf aan. Dit deed ze bijvoorbeeld in Super Mario Bros 2, Super Mario RPG of in haar eigen game Super Prinses Peach.

Haar uiterlijk enzo…Tja, de leeftijd van haar is niet bekend. Want immers vraag je dat niet aan een vrouw toch? Probeer maar ook niet te vragen wat haar gewicht is. De laatste keer dat iemand dat deed werd hij van 150 meter uit de raam gegooid door haar. Tevens is ook niet bekend waar ze nou geboren is en hoe veel broers of zussen ze nou heeft. Het enige wat we weten is, is dat haar vader en moeder leven en dat Daisy haar zus is.In 20 jaar is Peach bar weinig veranderd. Ze heeft net als Mario en Zelda de 2D naar 3D verandering met vlag en wimpel overleefd. Ze ziet er net zo goed uit in 2D maar nog beter in 3D! Iets wat niet algeheel onbelangrijk is in de huidige game wereld. Al maakt het voor mij persoonlijk dat niet zo veel uit, ik hou van haar in alle soorten dimensies.

Peach kan praten!Wat ik persoonlijk ook de laatste jaren van belang vind is het geluid. Een game zonder goeie geluids effecten of slechte muziek kan een flinke afknapper zijn. Maar Nintendo kennende, hebben we daar geen zorgen over te maken. Want Peach heeft de afgelopen 15 jaar ook een stem gehad. Al is het soms wel iets (te) hoog stem. De gene die haar vaste stem actrische is Jen Taylor. De grap is, is dat ze ook de stem-actrische is voor Cortana van de Halo Series maar je herkent haar stem ook van Dixie Kong, Tiny Kong, Princess Peach, Princess Daisy, Toad, Toadette, Birdo, Jessica Cannon (SIN Episodes) en als Cate Archer in No-one Lives Forever series. Hmms, hoe zou het wezen om Peach een Lazer gun te geven? Zou ze dan nog beter kunnen zijn in Super Smash Brothers?

Het is geen Zelda…Maar goed, weer over prinses te hebben, ze is waarschijnlijk wel een van de aller liefste en veelste vrouwelijke game chars in de games wereld. Zelda durft tenminste nog iets haar mannetje te staan. Bedoel ze is soms verkleed als de Sheik en slaat er rustig op los, dit kon je zien in The Legend of Zelda; Ocarina of Time. Terwijl Peach, zich meer druk maakt over de lengte van haar nagels of over hoe geel haar haar wel niet is.Nu de vraag natuurlijk of ik ook mevrouw Toadstool zou willen redden van Bowser. Want ze is zo lief en heeft een heel groot huis met een gigantische tuin…. *bloost*. Ja, ik zou dat best wel doen hoor. Er is helemaal niets mis met miss Peach! Of toch wel? Ik vraag me namelijk af waarom ze nou nooit getrouwd is met Mario of Luigi. Waarom is dit nooit gebeurd? Durft ze niet? Wilt ze liever nog even wachten (we wachten al 20 jaar!)? Misschien wilt ze alleen vrienden zijn met Mario? Wellicht heeft iemand daar een antwoord op.

Voorgaande profiles:Alice (American McGee’s)Samus Aran (Metroid)

Witchy

About Witchy

Getrouwd met Mike en mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Ninendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 . Via de MMORPG WoW heeft ze haar man Mike ontmoet.

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.