Wat krijg je als je Alice van Alice in Wonderland mixt met een overdosis zieke horror? Juist, een geflipt 19-jarig tienermeisje met een gigantische depressie. Zo erg zelfs, dat ze in haar bedje als een kas plantje in een gekkenhuis zit opgesloten. Voor altijd…..Naam: Alice Pleasance LiddellLeeftijd: 19 jaarGeboren: 4 Mei 1852 Geslacht: VrouwWoonplaats: Groot Brittannië / Ruthlegde

“But I don’t want to go among mad people,” Alice remarked.”Oh, you can’t help that,” said the Cat: “we’re all mad here. I’m mad. You’re mad.””How do you know I’m mad?” said Alice.”You must be,” said the Cat, “or you wouldn’t have come here.”

Alice is volwassenOk, ze is dus gek. Maar hoe heeft dit zo ver kunnen komen? Nou, Alice was ooit een klein zoet lief meisje, maar op een dag brak er brand uit in haar ouderlijk huis! Er was namelijk een kaars omgevallen en alles vloog in brand. Ze verloor hierdoor haar ouders en ze zat zo erg met haar schuldgevoel dat ze langzaam gek werd. Aangezien Alice een rijke fantasie heeft, is Wonderland dus ook gestoord geworden. Je vrienden in Wonderland zijn veranderd: ze zijn je vijanden geworden, gevangen genomen of misselijk misvormd dat het letterlijk een nachtmerrie is om er rond te lopen.

Wat moet Alice doen dan?Om Alice weer de oude te laten worden moet ze in haar hoofd dus alles overleven en vernietigen wat haar zo bedroeft maakt. Natuurlijk doet Alice dit niet met haar blote handen, want ze heeft een grote scala aan wapens in haar bezit. Een groot, lang mes die door alles heen snijdt, maar ook kaartspelletjes, dobbelstenen en nog meer speelgoed is opeens zo gemuteerd dat het ernstige, dodelijke wapens zijn geworden. Tja, dat is wel nodig hoor. Net zoals met de normale Alice in Wonderland lijkt het alsof iedereen jouw hoofd er af wilt hakken. Maar dat laat je natuurlijk niet gebeuren. Jij gaat er voor zorgen dat Alice dat bij hun doet.Maar goed, Alice is dus echt één van me favoriete game karakters . Ze is zo gestoord als het maar zijn kan, maar het is ook geen typische vrouwelijke karakter in de gamewereld. Want normaal zijn vrouwelijke gamekarakters altijd blondines met extreem grote boezems gemaakt door dr. Schumacher en zijn ze zo mager, dat het lijkt alsof ze 6 maanden in Afrika zijn verbleven. Nee, Alice is een zeer nette jongedame uit de 19de eeuw. Keurig in een met bloed bespatte blauwwitte jurk met een heerlijk Brits/Victoriaans accent waar geen vuil woord uit komt.

Nog meer Alice?Er is helaas maar één game gemaakt over Alice, wat wel jammer is. Al maakt dat niet zo veel uit, ondanks dat de game al 8 jaar oud is. Grafisch gezien loopt het niet zo heel achter, maar het sterkste punt van de game is toch nog wel haar geluiden en muziek stukjes. Deze zijn absolute schrikbarend, bizar en geeft een gigantisch sfeer gevoel. Is ook niet zo heel gek, want het is allemaal gemaakt door Chris Vrenna, de ex drummer van de rock band Nine inch Nails.Is er dan echt geen hoop meer voor deze geschifte Alice? Nee, wees niet getreurd. Wij gaan psycho Alice in 2009 of 2010 op het witte doek zien met Mia Wasikowska die Alice vertolkt, samen met Johnny Depp als de “Mad Hatter”. Tevens gaan er geruchten dat EA Games een update gaat geven aan American McGee’s Alice game. Maar hoe dat er uit gaat zien, is nog niet bekend.Game: American McGee’s AliceDesigner: Rogue EntertainmentUitgever: EA GamesRelease datum: Okt 6 2000Engine: iD Tech 3 (Quake 3 Engine)

“How fine you look when dressed in rage. Your enemies are fortunate your condition is not permanent. You’re lucky, too. Red eyes suit so few.” – Cheshire Cat

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.