Vandaag hebben twee jongens van 14 en 15 jaar een taakstraf opgelegd gekregen van een rechter. Wat hebben ze gedaan? Ze hebben een jongen van 13 bestolen in een computergame genaamd RuneScape.Deze 13-jarige jongen werd vorig jaar al bestolen door de 2 jongens. Deze 2 jongens waren jaloers op de items die heel goed zijn in deze game. Ze hebben de jongen mishandeld en gedwongen zijn login gegevens van zijn account te geven. Zo hebben ze zijn items dus gestolen.Inmiddels zijn de ‘gestolen’ items van de jongen weer in zijn bezit (in het spel), maar hij is nog niet helemaal over de schrik heen. De jongen van 15 heeft een taakstraf van 200 uur gekregen en de jongen van 14 een straf van 120 uur. Als ze dit nog eens doen krijgen ze een gevangenisstraf aan hun broek. Hopelijk hebben ze hier van geleerd.Het is in Nederland de eerste keer dat er een rechtszaak is geweest rondom een diefstal die in een game heeft plaats gevonden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.