Een nieuwe uitbreiding betekent niet alleen een nieuwe ‘Bad Guy’ (de Lich King), maar ook een nieuw continent. Konden we bij de vorige uitbreiding genieten van alles wat de Outlands ons te bieden had, nu wachten we vol smart op Northrend. Northrend zal zich bevinden tussen de twee eilanden Kalimdor en Eastern Kingdoms. Een stukje over een aantal van de leukste/interessantste plekjes in Northrend.Voor Northrend zijn de makers afgestapt van hun ‘The Burning Crusade’ avontuurtje en weer terug gegaan qua locaties en design naar Azeroth. We krijgen dus weer een beetje de traditionele aanpak die we van WoW kennen. Dit betekent echter niet dat je net als in de Warcraft 3 RTS-reeks alleen maar door de sneeuw zal moeten lopen. Nee, de designers hebben weer flink uitgepakt met de nieuwe uitbreiding. En om je van al dat nieuws te laten genieten, mag je voorlopig weer afscheid nemen van je (epic) Flying Mount. WOTLK zal je twee nieuwe startgebieden aanbieden. Namelijk de Borean Tundra (uiterst links op de map) en de Howling Fjord (uiterst rechts op de map). De Borean Tundra is een groot en desolaat gebied vol met scherpe rotsformaties en waar Dalaran Wizzards in overvloed aanwezig zijn. Aan de kust zal je de murlocs weer vinden in hun pittoreske hutjes. Hier vervul je quests voor de DHETA faction. Ofwel Druids for the Human and Ethical Treatment of Animals. Puntje; de DHETA strijd tegen de hunters van Hemit Nessingwary die van Nagrand naar Northrend zijn verhuist. Dit zal gelijk spanningen opleveren, aangezien de hunters toch sympathie zullen voelen voor Hemit.

Borean Tundra Howling Fjord heeft een heel ander landschap. Het wordt letterlijk gekliefd door een fjord, een smalle en diep in het land dringende inham met gevaarlijke steile wanden. Dit was vroeger de thuishaven van, niet heel verassend, woeste Vikings genaamd de Vrykul. Zij zullen echter terug komen om wat herrie te schoppen als je op weg gaat naar de Lich king. De makers hebben dit keer speciaal voor twee startgebieden gekozen, want de quest en lag-problemen in Hellfire Peninsula moeten vermeden worden. Mocht je jou gekozen startgebied niks aan vinden, dan stap je even op het schip naar de andere kant. Het is natuurlijk niet te hopen dat iedereen vervolgens naar hetzelfde gebied trekt!

Howling Fjord Zul’Drak is weer heel anders. Je zal je bevinden in een mistige zone met een grijze lucht en bomen vol scherpe doornen. De griezelige dorpjes worden verlicht door misvormde lantaarnpalen. Dit gebied is opgebouwd uit verschillende plateaus. Hoe hoger je komt, hoe meer sneeuw je zal vinden. Hier lopen een stel trollen rond die experimenten uitvoeren op dieren (misschien weet DHETA het nog niet!). Mocht je even genoeg hebben van de deprimerende donkere sfeer dan verhuis je toch even naar Sholozar Basin? Blizzard heeft het al liefkozend als de zusterzone van Un’Goro Crater bestempeld. Ook Sholozar Basin is een cirkelvormige regio, maar hier is het een tropisch regenwoud en niet het donkere en gifgroene sfeertje van Un’Goro Crater. Hier vind je de Wolvar (wolfachtigen) die in strijd zijn met de Oracles (afstammelingen van de murlocs). Ook in WOTLK zal je dus vaak moeten kiezen voor welke faction je gaat strijden. Dragonblight is vervolgens één van de grootste regio’s. Dit is een ontzettend grote begraafplaats omringd door scherpe rotspunten. Dit gebied bestaat uit 5 begraafplaatsen voor de verschillende draken in de game. Het varieert van grotten gevuld met skeletten tot groene parken. Dit gebied is ook het favoriete gebied van de Lich King. Hier brengt hij dode draken namelijk weer tot leven als Frost Wyrms.

Dragonblight In Northrend zal elke regio weer verschillende Flight Paths hebben om je snel van het ene gebied naar het andere te brengen. Dit gaat niet alleen met de vogels en later je (epic) Flying Mount, maar ook via ingenieuze vliegmachines en zeppelins (o zo Gnome ;))

Mocht je het filmpje nog even willen bekijken over alle gebieden, klik dan even hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.