Ik speelde het vroeger non-stop en was eraan verslaafd en nog steeds vind ik het een geweldige game. Ik heb het over Lara Croft Tomb Raider. Er komt weer een nieuwe Lara Croft game uit. Door het grote succes van de vorige acht delen(!) komt er nu een deel negen uit. De game heet : ‘Tomb Raider Underworld’ en ligt 21 november in de winkels!Er is dit keer een nieuw model voor Lara Croft (het is traditie om voor elk deel van Tomb Raider een nieuw model te kiezen voor het spel), die zorgt voor een nieuwe verfrissende look van Lara. Ook zijn natuurlijk de details nog uitgewerkt als ze voorheen al waren en is er weer een nieuw avontuur te beleven met deze stoere avonturierster. De game komt uit op alle consoles en zelfs voor de DS komt er een versie uit, dus ook daar zal ik natuurlijk binnenkort een review van doen. Voor Tomb Raider Underworld waren er nog veel meer gametitels van Lara namelijk: Tomb Raider 1, Tomb raider: The Golden Mask, Tomb Raider: The Lost Artefact, Tomb Raider: The Last Revelation, Tomb Raoder: Chronicles, Tomb Raider: Angel Of Darkness, Tomb Raider: Legend en Tomb Raider: Anniversary.Zie ook het plaatje van Lara Croft door de jaren heen.Je kunt zien dat er echt enorm veel verschil zit tussen het eerste deel en het laatste deel van het spel; er was in die tijd (1996) toen het eerste spel uitkwam ook niet echt veel weet van de grafische details van games, wat ook wel te zien is. Wel was het eerste spel een groot succes en voor die tijd een grafische revolutie in games(wat misschien nu niet echt voor te stellen is als je het eerste spel nu ziet). Het spel was zo’n groot succes dat er nu negen delen zijn en tegenwoordig is de Engelse archeologe nog steeds een enorme hype onder gamers. In alle spellen komt haar traditionele kleding terug: Het korte bruine broekje, de legergroene tanktop, de laarzen met witte sokken, de opvallende riem met natuurlijk haar wapens eraan (waar op een of andere manier de kogels nooit van opgaan), vingerhandschoenen, het kleine rugzakje met haar items en een lange bruine vlecht die op haar rug bungelt als ze weer eens wat acrobatische trucjes uithaalt.

Alle Tomb raiders hadden zo ongeveer hetzelfde succes. Het enige gamedeel dat wel flopte was ‘The Angel Of Darkness’. Dit kwam waarschijnlijk door de nieuwe onhandige en slechte besturing en het feit dat de game in de stad afspeelt en niet in graftombes wat traditioneel hoort bij de Tomb Raider serie. Dit deel van de serie (behalve dan de goed vernieuwde graphics) viel dus slecht bij het publiek en dit leek dan ook het einde van de Lara Croft serie. Maar toen drie jaar later Legend uitkwam was iedereen weer enthousiast over de personage Lara en haar avonturen. De volgende avonturen waren dan ook als vanouds in de tombes door de hele wereld, waar de makers zo’n succes mee hadden gehad tot en met deel vijf. Het lichaam is ‘echter’ gemaakt en vooral het gezicht van Lara is ontzettend verbeterd en ziet er realistisch uit; het lijkt op een echt gezicht en niet op een blokkerig ‘barbiegezicht’ wat Lara in de eerste game had. Je speelt de game in een prachtige exotische wereld vol met oude afgebrokkelde tempels en graftombes, wat weer zorgt voor dat bekende oldschool Tomb Raider gevoel wat de eerste paar spellen je gaven. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar dit nieuwe deel dan Lara Croft en ik hoop dat ik ‘Tomb Raider Underworld’ snel kan gaan reviewen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.