Gister waren wij (Melania ‘Gina’ Mylioti en Denice ‘Dee’ Arendse) aanwezig op het First Look Gaming Event 2008. Volgens de organisatoren zouden de gamers met dit evenement net als op E3 en de Tokio Game show een kans krijgen te kunnen proeven van de nieuwste games. Zelfs games die nog lang niet op de markt zijn. Wij hebben voor jou onderzocht welke games er te spelen waren, welke het populairste waren, hoe de WCG Qualifier Finales verlopen zijn en natuurlijk alle feiten over de female gamers die aanwezig waren op dit event. Gina en Dee samen met de Nyko Contest dames.Video Gaming OutlookAls pers werden we als eerste doorgewezen naar een behoorlijk grote theaterzaal waar de gehele dag presentatie gegeven werden van de aller nieuwste games. Hier werd een presentatie gehouden door John Middelweerd van Video Gaming Outlook. Deze bracht ons op de hoogte van de nieuwste cijfers op gaming gebied. Zij wisten ons te vertellen dat de totale gaming markt in 2007 uitstekend presteerde, en groeide toen met 23,2%. De markt kende in 2007 een omvang van € 472 miljoen, en zal naar verwachting in 2012 € 703 miljoen bedragen. De PC games zullen volgens John Middelweerd de komende jaren minder gaan groeien dan de afgelopen jaren maar de Wireless games (denk aan mobiele games) zullen een extreme groei doormaken.Daarna werden we toegelaten tot de echte gaming area waar alle nieuwste games te spelen waren. Om er maar even enkele op te noemen:

  • Guitar Hero: World Tour
  • Call of Duty, World of war
  • Wii Music
  • Wii Wario Land: The Shake Dimension
  • Far Cry 2
  • Shaun White Snowboarding
  • LittleBigPlanet
  • Dead Space
  • Gears of War 2
  • Mercenaries 2: World in Flames

ReviewsMercenaries 2: World in FlamesIn deze Open World actie game moet alles stuk. De nieuwe dictator van Venezuela zorgt voor een totale burgeroorlog, genoeg reden dus voor de nodige explosies, crashes en schietpartijen. Doe wat je wil maar er is 1 regel, alles moet stuk. Het spel heeft een grafisch mooie speelwereld en je taak is om als huurmoordenaar je slachtoffers af te maken. Als je opzoek bent naar een spel met veel inhoud en wat meer avontuur is dit niet jouw spel, maar als je houdt van een slagveld is dit jouw ding. Meningen:

Mike:‘Het is een zeer mooi spel maar ik had toch wel wat meer verwacht, het spel is behoorlijk eentonig en de tegenstand van de computergestuurde tegenstanders is nou niet echt spannend.’
Simone:‘Ik hou zelf erg van games waarin veel chaos en vernietiging plaatsvindt dus voor mij was dit echt een topgame!’

Wii Music: Ook een zeer populaire game op First Look leek het nieuwe Wii Music. In deze ‘game’ is het de bedoeling dat je verschillende instrumenten bespeeld en zo muziek maakt. De game telt zo’n 50 instrumenten die je kan bespelen en al heb je nooit eerder een instrument bespeeld, geloof ons dan lukt het je makkelijk hier wat zuivere noten uit te krijgen. Het spel heeft niet zozeer een ‘doel’, er valt niks te winnen. Volgens Nintendo is het codewoord van dit spel ‘fun’. Toch zit er ook een behoorlijk uitdaging in het spel, namelijk de drum-modus. Hiervoor heb je de remote, nun-chuck en het balance-board nodig en zo krijg je toch het gevoel alsof je echt een drum aan het bespelen bent. Toch vragen wij ons af of dit spel niet na een tijdje gigantisch gaat vervelen, maar dat zullen we nog maar moeten zien. WCG-Qualifier Finales:Ver van te voren maken de Halo 3 Finalisten zich klaar voor de wedstrijd om de plaats in de WCG Finales in Keulen. De wedstrijd vond plaats tussen LowLandLions en VisionValorVictory. Het zou ‘Best of 3’ worden en het ging erom dat de teams per ronde binnen 15 minuten zo veel mogelijk kills moesten maken. Na enkele minuten stonden LLL als zo’n ruime 20 kills voor op VVV en was het voor VVV bijna onmogelijk om nog in te halen. De eerste ronde werd dus gewonnen door LLL. Als tweede map was VVV in het begin in het voordeel omdat zij veel gebruik maakten van snipers en het een behoorlijk sniper map was. Toch wist LLL het hoofd cool te houden en won uiteindelijk op het nippertje ook de 2e ronde van deze Finale. LLL zullen wij dus terugzien in Keulen tijdens de WCG Finales! Dit zijn de overige matches die gespeeld zijn:

  • Voor Project Gotham Racing 4 :

Wouter ‘Handewasser’ van Someren vs. Joost ‘J And Cool’ van der Ent

  • Voor Warcraft III

Manuel ‘Grubby’ Schenkhuizen vs Kevin ‘RotterdaM’ van der Kooi

  • Voor Virtua Fighter 5

Wouter ‘Krye’ Strankinga vs Muhammad ‘Fulaani’ Kareem

  • Voor Need for Speed Pro Street

Steffan ‘Steffan’ Ammende vs John ‘Biggy-J’ Bekkema

  • Voor FIFA 08

Patrick ‘Rollo’ Rol vs Bart ‘Bartinho’ Nooyens

  • Voor Guitar Hero III

Robin ‘jibjgrkl’ Stoel vs Boy ‘Boyke’ KremersDe uitslag van de Virtua Fighter 5 match word zo snel mogelijk bekend gemaakt.Female Gamers:Op het evenement waren naar onze verwachting meer meiden aanwezig dan we dachten. En niet alleen vriendinnetjes die mee waren met hun gamevriend maar serieuze female gamers! Zo spraken wij met Marike Schilderman (17 jaar) uit Malden, ze speelt onder andere RPG, Adventure en Strategy games. Haar favoriete games op First Look waren Far Cry 2 en Wii Music en een leukste stand had ze niet, alle stands met veel games vond ze top. Ze vond dat de beurs zelf een goede sfeer had maar vond het nog wel erg klein. Ook vond ze dat die boothbabes die rondlopen weg moeten want die vond ze maar irritant.We kwamen ook 2 zusjes tegen, Beau (16) en Britt (11) uit Helmond. Britt won via de TMF Chat 2 gratis V.I.P. kaartjes voor de TMF Game Awards. Zij kwamen niet alleen op First Look omdat ze gratis kaartjes hadden maar zelf zijn het ook behoorlijke game girls, zo zijn ze allebei gek op race spellen als GTA San Andreas en is vooral Britt gek op Mario Bross op de Nintendo Ds.Wij waren ook erg benieuwd naar wat de Boothbabes nou eigenlijk vinden van zo’n game event, en gamen deze meiden zelf ook? Op het begin dachten we dat het een onbegonnen zaak was, van de meiden van onder andere GameKings en Xbox kregen we te horen dat ze het allemaal wel leuk vonden, en vooral voor de lol en het gek doen kwamen, maar gamen daar deden ze niet aan. Toen kwamen we een dame tegen van de Ubisoft stand die het spel Far Cry 2 aan het promoten was. Isabel vertelde ons dat ze gek is op adventure games en shooters. Er kwamen namen voorbij als: Splinter Cell, Far Cry 2 etc. Buiten dit genre games is het enige race spel wat ze echt top vindt de Need for Speed versie van de Playstation 1.Wat vinden de mannen nou van al die Female Gamers?

Voor deze vraag kwamen we terecht bij Boris van Game Kings, hij was overenthousiast over het Female Gamen en vertelde ons over zijn ervaring in Leipzich waar zo’n 50% van de gamers vrouwelijk was. Hij hoopt dat er ook in Nederland steeds meer Female Gamers bij komen en dat mensen er niet raar tegenover staan. Wij vroegen hem ook waarom hij dacht dat er nog behoorlijk wat Male Gamers zijn die Female Gamers niks vinden. Hij antwoordde dat hij er geen kent die het niet leuk vind en dat als ze er zijn, dat het vast komt omdat sommige gamers sowieso al niks met vrouwen hebben en er zelfs bang voor zijn??? Ook bood deze aardige meneer zich aan voor een date met een leuke Female Gamer, dus dames laat een bericht achter als jullie geïnteresseerd zijn!

Conclusie:First Look was voor ons ook weer een leuke ervaring, maar toch erg klein vergeleken met andere evenementen waardoor het door de vele bezoekers behoorlijk benauwd werd in de zaal. De games die er te spelen waren, waren wel top en de presentatie was goed geregeld.Er komen steeds meer vrouwelijke gamers bij in alle soorten genre’s, al is het van de Sims op de Nintendo DS tot World of Warcraft op de PC, overal verschijnen meer meiden in de game industrie. Wij hopen dit te kunnen stimuleren door iedereen te laten weten dat ze niet de enige zijn en dat games niet alleen voor de heren zijn. Na het succes van dit jaar verwachten we dat er zeker een vervolg komt aan First Look en dat het veel groter en spectaculairder wordt dan deze uitvoering, wij kunnen in ieder geval niet wachten. Tot op het volgende evenement!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.