In Northrend zullen we weer kunnen genieten van veel 5-, 10- en 25-mans dungeons. De reden dat Blizzard gekozen heeft voor 5, 10 en 25mans dungeons, is dat het grootste deel van de gamers de grotere instances links laat liggen. Dat vonden ze erg zonde, want bijvoorbeeld de 40mans raid Naxxramas bevat erg leuke en mooie dingen.Bij de release zijn er 3 raid dungeons en 12 5-mans dungeons, 8 om te lvlen en 4 op het hoogste lvl. Alle 12 zullen ook in deze uitbreiding een heroic versie hebben. Hiervoor heb je echter geen key meer nodig of een bepaalde reputatie met een faction. De 5-mans dungeons zijn zo gedesignd dat ze ongeveer een uur duren.Utgarde Keep:Utgarde Keep is een 5-mans dungeon en bestaat uit 2 vleugels. De eerste is Utgarde Keep (lvl 70-72) en Utgarde Pinnacle (lvl 80). De dungeon bevindt zich in de Howling Fjord.The Nexus:Ook The Nexus bestaat uit twee 5-mans vleugels en een 10/25-mans raid afdeling. De eerste vleugel is The Nexus en is voor lvl 71-73. De tweede vleugel is voor lvl 80 en heet The Oculus. De 10/25-mans raid die je daar vind is gelijkwaardig met Onyxia’s Liar en heet The Eye of Eternity. The Nexus is te vinden in Coldarra, een eiland in de Borean Tundra.Azjol-Nerub:Ook Azjol-Nerub bestaat uit twee vleugels. Azjol-Nerbub is voor lvl 72 tot 74 en Ahn’Kahet: The Old Kingdom (ja probeer die namen maar eens uit te spreken :P) is voor lvl 73 tot 75. Azjol-Nerub kan je vinden in het noorden van Dragonblight.

Azjol-Nerub

Drak’Tharon Keep:Dhak’Tharon Keep is een 5-mans dungeon voor lvl 74 tot 76 en bied dus maar een dungeon aan. Dhak’Tharon kan je vinden op de grens tussen Grizzly Hills en Zul’Drak.The Violet Hold:The Violet Hold is de ‘gevangenis’ van Dalaran. Ook dit is weer een 5-mans dungeon en dit keer voor lvl 75 tot 77. Deze dungeon heeft veel weg van de Black Morass. Hier zullen 18 portals zich na elkaar openen en elke ‘beschermer’ van de portal dien je te killen wil de portal zich weer sluiten. En zo lang de portal open is, zo lang zullen er ook adds spawnen. Na de 6e en 12e portal komt er een dragon, die overigens niet aan te vallen is, om de bosses te halen. Na elke boss krijg je gelukkig nog wel even de tijd om je mana en health weer helemaal bij te vullen ;).Gundrak:Ook Gundrak zal een dungeon bieden voor een groep van 5 man. Hier kan je naar toe als je lvl 76 tot 78 bent. In deze instance, de hoofdstad van de Ice Trolls, zal je het moeten opnemen tegen de Ice Troll King. Gundrak is te vinden in Zul’Drak en wel in het noord-oosten. Als je voor een full run gaat, kost het je ongeveer 45 minuten.Ulduar:Ulduar in Storm Peaks zal bestaan uit drie dungeons. Namelijk de Halls of Stone voor lvl 77 tot 79, Halls of Lightning voor lvl 80 en Ulduar Raid. Deze 10- en 25 mans raid is gepland als de volgende vooruitgangsstap voor Naxxramas.Chamber of Aspects:In deze 10- en 25-mans raid neem je het op tegen de black, red, blue, green en bronze Dragonfligts die zich allemaal in een eigen ‘chamber’ bevinden. En dan is het ook niet zo gek dat je deze instance in Dragonblight kan vinden. De meeting stone zal zich onder de Wyrmrest Tempel bevinden, dus niet dat je buiten een hele zoektocht begint naar de Stone 😉Icecrown Citadel:Icecrown Citadel is een 10- en 25mans raid voor lvl 80. Deze instance zal als de grootste laatste patch uitkomen, waar je dan eindelijk oog in oog komt te staan met de Lich King. Ze hebben bij Blizzard namelijk een beetje het gevoel dat het een fout was om gelijk met de Black Temple te komen, waar Illidian te vinden is. Daarom komt Icecrown Citadel later, net als Sunwell Plateau waar ze Kil’Jaeden tot eindbaas maakten van The Burning Crusade.

Icecrown Citadel

Een dungeon die terugkomt is: Naxxramas ll. Naxxramas was eerst een 40mans raid, maar wordt nu een 10- en 25 mans raid voor lvl 80. Naxxramas zal net als de Tempest Keep dungeons alleen te bereiken zijn via een Flying Mount. Naxxramas zal ook verhuizen naar Northrend. Je zal het nu kunnen vinden in The Carrion Fields in Dragonblight. Dan hebben we ook nog een nieuwe vleugel van Caverns of Time -> Caverns of Time: Culling of Stratholme. Caverns of Time wordt een instance voor lvl 80, maar dan voor 5 personen. Hier zal je Prince Arthas helpen om Stratholme te zuiveren van een undead plaag om uiteindelijk te vechten tegen de eindboss van deze instance die in het enige ‘zuivere’ stukje van Stratholme te vinden is: Mal’Ganis. Nadat je deze boss gedood hebt, zal Arthas een chest laten spawnen om de groep te bedanken voor hun hulp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.