Op dinsdag 30 september organiseert ‘My Health Coach’ de ‘Neem de trap dag’. Het doel van deze actie is om de kantoor werkers te stimuleren met de trap te gaan in plaats van de lift te nemen. Veel mensen in Nederland hebben overgewicht. We nuttigen meer voedsel dan dat we verbranden. Door de trap wat vaker te nemen ben je in beweging en verbrand je weer calorieën.

wrote
Met de introductie van de ‘Neem de Trap!-dag’, biedt ‘My Health Coach’ een eerste, ludieke suggestie voor de oplossing van dit ‘uitdijende’ probleem. Achterliggende gedachte is dat je met kleine veranderingen in je dagelijkse patroon, je gezondheid op lange termijn gemakkelijk en blijvend kunt verbeteren. Door mensen bewust te maken van hun voedings- en bewegingspatroon kun je ze stimuleren deze ten positieve te veranderen.

Waarom 30 september? Hiermee vormt het een logisch vervolg op de bestaande initiatieven: Fiets naar je werk-dag (16 september) en Autovrije zondag (21 september). De ‘Neem de Trap!-dag’ wordt op verschillende manieren onder de aandacht gebracht. Zo worden de 20 grootste en hoogste bedrijven van Nederland gestimuleerd om aan het initiatief mee te doen met o.a ‘lift defect’ posters en trapstickers die aangeven hoeveel calorieën je per 5 treden verbrand.

Initiatiefnemer van de ‘Neem de Trap!-dag’ is Ubisoft, die onder de naam ‘My Health Coach’ dit najaar een nieuwe range gezondheidsgames voor de Nintendo DS uitbrengt. Meer informatie over de eerste game kun je hier vinden.Meer informatie over de ‘Neem de Trap dag’ kun je op hun website vinden: http://www.neemdetrapdag.nlWat doe jij? Neem jij ook de trap op 30 september?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.