Eindelijk is het dan zo ver die lang verwachte zomervakantie. Helaas laat het weer niet altijd middagjes naar het zwembad toe. Terrasjes pakken met vriendinnen is er met regenweer helaas ook niet bij. Wat nu?

Benodigdheden:– Nintendo DS- Nintendo DS spelletjesWij hebben voor jullie 3 nintendo DS games op rij gezet om de saaie regenachtige zomerdag door te komen. Alles beter dan je kamer of huisje opruimen!Mario Party :

De party game voor de nintendo DS is natuurlijk Mario Party. Een game die bestaat uit allerlei mini games die je alleen kunt spelen of samen met je vrienden. Wat is de bedoeling:Je speelt een bordgame. Denk hieraan aan ganzenbord bijvoorbeeld je gooit met dobbelstenen (springt in dit geval tegen de dobbelsteen aan) en je mag je pion verplaatsen. Dit gebeurt ook in deze game. Na iedere ronde is er een mini game dit kan zijn doormiddel van 1vs3 2vs2 1vs1. Net hoe de uitslag is. De mini games bestaan uit verschillende onderdelen. Je kunt er tegenkomen waarin je in je microfoon moet blazen, dat je moet springen, rennen, zwemmen, racen je kan het zo gek niet verzinnen.Saai? Zeker niet! Dit spel houd je wel de nodige tijd zoet! Je kunt verschillende bordgames kiezen dus het blijft variërend je speelt ook mini games vrij dus je speelt niet telkens dezelfde.

Doen: Absoluut! Als het een saaie middag is en je kunt er niet uit is deze zeker een leuke tijdvulling! Je kunt hem ook met een vriendin of vriend, broertje of zusje spelen tegen elkaar. Mijn mening:Een vrolijke echte Mario game met leuke variërende mini games! Zeker leuk om te spelen als je jezelf echt aan het vervelen bent! Ook leuk voor tussendoor uiteraard!Alle info op een rijtje:Kosten: € 44,99Te kopen via o.a. bol.com of de plaatselijke game/speelgoed winkelJewelmaster: Cradle of Rome

Dit is een zeer verslavend spel. Als je eenmaal begint wil je alleen maar doorgaan! Doorgaan tot je het volgende voorwerp kan kopen! Een spelletje waar je wat uurtjes mee kan vullen!Wat is de bedoeling:Je kent het effect 3 op een rij behalen vast wel. Met verschillende icoontjes moet je er 3 op een rij krijgen en dan vallen er weer andere steentjes op dat plekje. Je moet alle blauwe vakjes weg werken in de game. Je krijgt een redelijk groot speelveld. Soms moet je icoontjes vrijspelen dan zitten hier kettingen omheen. Het klinkt ontzettend ingewikkeld maar als je het spel zelf speelt begrijp je wat ik bedoel! Door het wegspelen van de blokjes kun je items kopen met hout en goud. Denk aan Age of Empire. Je bouwt objecten. Saai?Helemaal niet! Het blijft leuk je wilt maar doorgaan en doorgaan tot je het item gekocht hebt waarmee je goud, hout, zilver en eten mee kan verdienen! Soms is het spel wel moeilijk en ben je wel even een tijdje zoet met 1 spelletje.

Doen: Zeker! Een leuk spelletje als je van Jewel/bejeweld spelletjes houd! Het zijn echte touch spelletjes. Het is nog leuk voor je pa of je ma mochten die zich vervelen of aan je kop zeuren dat je iets nuttigs moet gaan doen!Mijn mening: Ik ben helemaal verslingerd aan dit spelletje! Hij is niet duur in aanschaf en leuk ook nog! Heb hem nog niet uitgespeeld maar ik ben zeker van plan dit te gaan doen!Alle info op een rijtje:Kosten: € 19,99Te kopen via o.a. bol.com of de plaatselijke game/speelgoed winkelMy Word coach: Verbeter je woordenschat

Dit is een tijd dodend spelletje met jaja woordjes! Een echte shocker is het niet. Het heeft wat weg van het genre van braintraining maar dan gericht op woorden. Wat is de bedoeling: De titel zegt het al. Je gaat je woordenschat verbeteren. Waarmee? Met vage onbekende Nederlandse woordjes die je waarschijnlijk nog niet kent. Dit doe je door middel van kleine mini games. Je moet letters invullen of je moet de betekenis raden/geven. Je speelt minigames vrij door goede scores te halen.

Saai?Erg spectaculair is het niet. Je bent bezig en dan heb je het ook gehad. Je leert er wel wat van! In ieder geval leer je rare Nederlandse woorden die je op school waarschijnlijk nog nooit gehoord hebt!

Doen:Zoals ik al eerder zei de vonken springen niet van deze game af hoewel het wel een goede tijddoder is. Je hebt wat te doen en je word er nog slimmer van ook! Zo blijven ook in de zomervakanties je hersenen up to date!Mijn mening: Een grappig spelletje wat leuk is om 10 minuutjes te spelen. Ik zou dit spel geen uren gaan doen. Alle info op een rijtje:Kosten: € 29,99Te kopen via o.a. bol.com of de plaatselijke game/speelgoed winkel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.