Enige tijd geleden kwam James Scalpello (Marketingdirecteur, THQ wireless) met een aantal opmerkingen over Female Gaming waar fel op gereageerd werd uit allerlei hoeken.

wrote
“Ik denk niet dat er ooit een succesvolle game is uitgekomen die alleen op de vrouwelijke doelgroep is gericht. Om het maar even te zeggen, ik denk dat het een verloren zaak is. Je hebt misschien wel vrouwelijke hardcore gamers en standaard mobiele games die vrouwen altijd zullen spelen. Maar ik zie ze er niet voor aan om ook maar een game écht voor de mobiel te downloaden. Vrouwen en mannen zijn gewoon anders. Vrouwen geloven dat ze betere dingen te doen hebben.”`

Maar heeft hij nu echt ongelijk? Lees snel verder als je meer wil weten.Female Gamers.Wat zijn Female Gamers nu eigenlijk. Het begrip Female Gamer is erg groot. Het is een vrouwelijke gamer. Ook wordt er specifiek over female gamer gesproken als je het over een shooter team hebt met alleen maar spelers van het vrouwelijke geslacht. Female gamers worden vaak in een negatief licht gezet, mannen zien vaak een bepaalde groep mensen voor zich terwijl hun zusje dat gamed of hun vriendin net zo goed een Female Gamer is.

 

Girl Gamer

Games voor vrouwen. James Scapello heeft ergens gelijk met zijn opmerking dat hij denkt dat er nooit een succesvolle game is uitgekomen voor de vrouwelijke doelgroep. Er is slecht 1 game die vrouwen echt aantrekt wat ook echt een vrouwengame is en dat is De sims. Daarvan is een groot publiek vrouwelijk. Maar games als bijvoorbeeld World of Warcraft, Raving Rabbits, Jewel masters zijn niet speciaal voor vrouwen gemaakt, het publiek bestaat dan wel uit heel wat vrouwen maar eigenlijk is het gewoon een “mannen” game.Girly GamesNatuurlijk doen veel fabrikanten een poging tot games voor vrouwelijke gamers maken. Maar zitten wij als gamers van het vrouwelijke geslacht hier nu echt op te wachten? Een aantal voorbeeld games zijn bijvoorbeeld voor de Nintendo consoles: Barbie, Lillyfee, Fashion studio

 

Girly girl games

Dat zijn in de ogen van vele vrouwen niet de games waar vrouwelijke gamers op zitten te wachten. Dit zijn meer spellen voor meisjes / kinderen. Hoewel deze games wel onder female gaming vallen. Wat vinden meiden nu wel leuke games.Je ziet toch een redelijk aantal meiden gamen o.a. de games de sims, cod4 , counterstrike, counterstrike source, world of warcraft. Welke games vinden meiden zelf nu leuk de girly girl games? Of gewoon die shooter die ze spelen. Is het nu echt nodig dat er speciale games ontworpen worden? Of gaan we gewoon mee de nieuwe expansion van COD of world of warcraft meespelen. Mndy 22 jaarPersoonlijk houd ik niet van girly girly games. Hardcore schieten, firs person games en veel actie boeien mij veel meer 😀[UDS]Trouble 23 jaarIk speel liever mee met een shoot ‘m up dan dat ik in de sims moet rondwandelen.Hanna 18 jaarAls vrouw zijnde ben ik niet echt zo into de girly games met poppetjes aankleden ofzo. Liefste heb ik gewoon een racespel of een of ander schietspel waar je vrolijk in rond kan huppelen. Ben sinds kort ook bezig met spellen zoals Guitar Hero en Stepmania. Waar ik echt geen fan van ben is World of Warcraft heb het 1 keer gespeeld maar zag geen doel van het spel omdat je alleen maar rond loopt en moet proberen je poppetje in een zo hoog mogelijk level te krijgen.Muninn 25 jaarHet verschilt, zijn wel spellen waar meiden over het algemeen een voordeel hebben zoals team games enzo, maar echt “girly” games dat is meer voor hele jonge meiden denk ik.Lisa 14 jaarWanneer je spreekt over ‘girly games’ denk ik aan een kinderlijk publiek. Cheerleaden, paardrijden en opmaak games zijn leuk voor mijn nichtje maar ik zelf geef toch echt wel de voorkeur aan een goede shooter. Wanneer ik een game als Fable speel kan ik er echt uren achter zitten, terwijl ik bij een make-up game maar 10 minuten zoet ben. Ik wil games die gevoelens bij me opwekken, games waar je daadwerkelijk een band mee krijgt, games waarbij je keuzes kan maken. Ik geloof gewoon niet dat je dit bij een girly game zal krijgen. Overigens hebben ontwikkelaars het idee dat wij niet hardcore kunnen zijn waardoor er geen greintje uitdaging in girlgames zitten, wat ontzettend saai is.

 

Girl Gamer

Zoals jullie kunnen lezen heb ik 5 meningen gevraagd en alle 5 de meningen komen op hetzelfde neer. De “oudere” female gamers verdiepen zich liever in een goeie shooter. Terwijl de girl games waar de makers het over hebben meer gebaseerd is op cheerleaden, mode ontwerpen gericht is. Het ligt er dus aan op welke doelgroep James zijn mening berust. Zijn het de oudere meiden of de basisschool kids. Zelf vind ik die girly girl games maar niets heb er vanmiddag een gespeeld voor een review en ik word er diep treurig van. Geef mij maar een lekkere shooter of een avondje instance spelen in world of warcraft. Dit zijn games gemaakt voor de mannelijke doelgroep, maar wel de games die ik leuk vind!Girly Girl Games? Mij niet gezien! Witchy out!

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.