Volgens IT-bedrijf Sophos hebben hackers bij de US PlayStation website ingebroken. Blijkbaar hebben de hackers een niet-erkende code in de SingStar en God Of War pagina’s gemaakt waardoor er bij bezoek een slechte pop-up box verschijnt. Het pop-up scherm waarschuwt dat er een virus gevonden is om bezoekers bang te maken en ze aan te sporen om een dure virusscanner te kopen.Graham Cluley, Sophos:

’Er zijn miljoenen videogame liefhebbers in de wereld van wie velen regelmatig een bezoek aan Sony’s PlayStation website zullen brengen om meer te weten te komen over de recente console games.’

Verder heeft Sophos nog gewaarschuwd dat de hackers het er hier niet bij zullen laten. Er is zelfs een kans dat zij meer codes zullen installeren om informatie van je pc te halen. Het gevaar zit hem vooral in het feit dat mensen zo’n websites vertrouwen en niet op mogelijke hackers rekenen waardoor hun beveiliging matig is, voor je het weet zijn je credit card details in de verkeerde handen. Het is dan ook belangrijk dat alle websites, zeker als ze zo populair zijn als deze, goede beveiliging en maatregelen hebben om hackers te voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.