Je leest het goed, de Retro game van de NES is verkrijgbaar via Wii Ware. Ik kan het me nog herinneren als de dag van gisteren dat ik met mijn vader deze game zat te spelen. Er waren weinig mensen met wie ik dit kon spelen waarbij het spel ook lang zou duren. Niemand die me eigenlijk tegenstand bood. Tot ik mijn vader vroeg of we het samen konden spelen. Soms zaten we 2 uur lang de game te spelen, we waren aan elkaar gewaagd, wachten tot iemand van ons het zou verprutsen en game-over zou zijn. We hadden veel lol met deze game tot zijn Nes werd gestolen en alle Dr. Mario pret over was.

In 1990 verscheen Dr. Mario voor het eerst op de NES en de Game Boy. Anno 2008 heeft Mario zijn doktersjas weer uit de kast gepakt en over zijn mooie rode pak overall aangetrokken om het weer tegen de bacteriën op te gaan nemen. De formule is nog steeds hetzelfde gebleven. Voor je zie je een grote pot, met daarin een aantal rode, gele en blauwe bacteriën. Deze moet je uitroeien. Maar hoe doe je dat nou? Door de pillen die door Dr. Mario, of je Mii karakter, de pot ingegooid worden met de juiste kleuren aan elkaar te verbinden. Heb je alle bacteriën weggespeeld ga je naar een nieuwe level met meer virussen. De besturing gaat via je Wii remote die je zijdelings vasthoud. Kies je voor de ‘Gem-Buster’ dan moet je je Wii remote op je scherm richten.


Dat deze retro game nu in een nieuw jasje is gestoken betekent ook dat er een aantal nieuwe mogelijkheden zijn. Je kunt een Dr. Mario WiFi demo sturen naar vrienden binnen je regio. Je kunt het opnemen tegen spelers over de hele wereld. Als je een poging gaat wagen via de WiFi connectie zul je starten met een rating van 5000. Win je, stijgt je rating, verlies je, dan daalt hij. Je kiest een game die je wilt spelen en tegenstanders die dezelfde game hebben geselecteerd worden automatisch in jouw game gegooid. Het spel is inmiddels in een 3D versie en word ondersteund door je Mii’s.

Wat nog steeds zo is gebleven is dat je het nu ook weer met 2 spelers spelen. Je Verschillende snelheden kunt gebruiken. Je kunt nog steeds een deuntje kiezen voor je spel. De deuntjes waar je helemaal panisch van word omdat ze zo irritant zijn. Gelukkig bestaat er ook nog steeds de optie om ze weer uit te zetten De Dr. Mario pret kan opnieuw beginnen. Alleen weet ik niet of mijn vader het ziet zitten uren in de game zal steken. Gelukkig bestaat er nu ook een online WiFi versie en kun je het opnemen tegen mensen die wellicht goede tegenstand bieden.Het spel kost 1000 Wii-Points.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.