Er komen steeds meer bewegingsgames voor de Nintendo Wii. De ene maakt gebruik van de Wii BalanceBoard, de ander krijgt een nieuw item.. Het houd maar niet op. Hieronder nemen we even 3 games die we kunnen verwachten onder de loep.- Jillian Michaels Fitness Ultimatum 2009 (BalanceBoard) – Wii jOG, om de kinderen meer te laten bewegen (Nieuw item) – Wii Sports Resort (nieuw item) Lees snel verder wat je allemaal in deze games kunt verwachten. Jillian Michaels Fitness Ultimatum 2009 In Amerika is deze Fitness Lady een expert op het gebied van het lichamelijk trainen. Daar hebben de makers van 3G Studios op ingehaakt en Jillian Michales gevraagd of ze een game voor de Wii konden maken met haar in de hoofdrol. Het is eens weer iets anders dan een Fitness video/DVD die we al jaren kennen van bekende sterren. Deze game ligt aan het einde van het jaar in de Amerikaanse winkels, of hij naar Europa zal komen is nog niet bekend, maar of we echt zitten te wachten op een personal trainer via de Wii Balanceboard.. Ik vraag het mij af.

Wii jOGKinderen spelen teveel games en bewegen te weinig hoor je maar al te vaak. Daar hebben ze bij Nintendo over nagedacht en een sportprogramma voor de kinderen bedacht waarin ze meer moeten bewegen. Het kleine dingetje is, is dat het best gekopieerd is vanaf de Playstation 2, die al eerder met dit ‘item’ op de proppen kwam. Het bestaat uit 2 delen, de ene klik je aan je Wii-mote en de andere klik je aan je broekriem. De Wii-mote werkt alleen als je beweegt, dus je bent de hele tijd druk bezig om je game te spelen.Een voorproefje van de game hebben we kunnen vinden in een filmpje op youtube.

De Wii-Jog zal rond de kerst uit moeten komen. Vind je hem onder de grote groene boom, dan is het een duidelijke hint dat je meer moet bewegen. Ach, al het lekkere eten er weer aftrainen via een nieuw speeltje, is nooit erg toch?Wii Sports ResortDeze game werd tijdens de E3 bekend gemaakt. Tijdens deze game krijg je ook weer een nieuw item genaamd de Wii Motion Plus, deze plug je in de Wii Mode Controller. Zo worden de bewegingen van je pols en arm gecontroleerd. Deze game zal volgend jaar in de lente moeten verschijnen. Meer informatie kun je in het E3 verslag van XLG lezen.Dit is natuurlijk een kleine greep uit wat er nu te wachten staat. In het verleden zijn er al een aantal andere games uitgebracht, waaronder de Wii Family Ski. Hiermee ga je virtueel op wintersport, hier heb je wel een Balance Board voor nodig. Ongetwijfeld zullen we nog meer van dit soort ‘beweging’ games kunnen gaan verwachten. Of ze elkaar ook zullen overtreffen, dat is weer een andere vraag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.