Gebaseerd op de gelijknamige film zal ook in het najaar tegelijk met de film de videogame van Harry Potter uitkomen. De game is ontwikkeld door EA bright light studio, door het team wat al meerdere malen gezorgd heeft voor de successen achter de Harry Potter games. De game komt uit voor onder andere de Wii, Playstation 2, Playstation 3, Xbox 360, PSP, Nintendo DS en natuurlijk niet te vergeten de PC versie en die voor de Macintosh en mobiele apparaten.

Scott Johnson wrote
“De getrouwe weergave van de wereld van Harry Potter is kenmerkend voor deze serie. De fans zullen merken dat Harry Potter en de Halfbloed Prins tot nu toe de leukste en meest authentieke game uit de reeks is.”

EA bright light studio heeft daarom geprobeerd zoveel mogelijk van het verhaal te laten terug komen in de game, en je te laten mee slepen in de interactieve wereld vol actie en spanning, maar pas op;In deze game zal Harry Potter weer terug keren naar zijn geliefde Zweinstein om te proberen zijn zesde leerjaar te overleven. Je zal je moeten bewijzen in een aantal spannende tovenaars duels, knoeien met het ingrediënten mixen tijdens de toverdrank lessen en proberen om je zwerkbal team naar de overwinning te brengen, maar zorg niet dat je word afgeleid door de romantische avonturen van Harry’s beste vriend Ron, Waarna het verhaal zich onthult in een denderende en toch wel dramatische climax wanneer je zult ontdekken wie nu werkelijk de halfbloed prins is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.