CodeMasters CampZone bestaat inmiddels al 8 jaar en is een grote lanparty dat buiten in tenten wordt gehouden. Het evenement duurt maar liefst 11 dagen, al kan je ook gewoon een dag of weekend langskomen. Crewlid Hanna en XLG hebben het volgende artikel over het evenement voor jullie gemaakt.
Slapen en gamen
Er wordt de hele dag druk door iedereen games gespeeld op CodeMasters Campzone. Gamers hebben de vrijheid om zelf een game tegen elkaar te spelen of zich op te geven voor een compo van verschillende games, op de website van CodeMasters Campzone staat precies welke compo’s welke dag worden gehouden en waar.Natuurlijk hebben gamers ook behoefte aan slaap, het verschilt per persoon hoeveel dit is. Sommige mensen slapen echt maar een paar uur per nacht terwijl andere toch wel 8uur in hun bed liggen. Soms komt het ook wel voor dat mensen de nacht besteden aan games of films waardoor ze niet aan hun bed toekomen.

Afkicken
Je komt op CodeMasters Campzone om te gamen. Toch zijn deelnemers wel eens aan iets anders toe, zeker als de zon vol op je tent schijnt. Daarom biedt CodeMasters Campzone verschillende activiteiten waaronder een draaiend dartbord. Hierbij is het de bedoeling dat je de highscore behaald door 3 ballen op een dartbord te gooien, crewlid Hanna zat niet ver onder deze highscore. Naast het dartbord zal er ook een hindernisbaan en waterballonvolley aanwezig zijn, de activeiten zijn onder verschillende dagen verdeeld.

Competities
Net als op de meeste game-events zijn op CodeMasters Campzone verschillende competities te doen. Deze competities zijn gecombineerd tussen actueel en retro, zo kan je deelnemen aan de SNES game Duckhunt maar ook rocken op Guitar Hero III. Er zijn verschillende soorten games op verschillende soorten platforms waar competities mee worden gehouden, je kunt ze hier allemaal vinden. We zullen meer aandacht besteden aan de competities in een aankomend artikel.

Socialisme
11dagen lang gamen betekend echter niet 11dagen afgesloten zijn van de buitenwereld, op CodeMasters Campzone kan je namelijk gaan en staan waar je wilt. Aangezien je niet de enige deelnemer bent zal je ook andere mensen tegenkomen en ontmoeten, overigens heb je ook tentgenoten waarmee je kan communiceren. In verschillende interviews met crewleden is vermeld dat het evenement juist om het ontmoeten van mede-gamers gaat, gamen kan je immers ook thuis doen.

Waarom naar CodeMasters Campzone?
CodeMasters Campzone is natuurlijk niet het enige game event dat in Nederland plaatsvindt en niet iedereen heeft genoeg geld om aan alles deel te nemen, je moet een keuze kunnen maken. Om je met deze keuze te helpen geven wij hier redenen waarom je naar CodeMasters Campzone zou moeten gaan. Als vrouwelijk gamer is de kans dat je hier raar wordt aangekeken namelijk niet groot, maar liefst de helft van de deelnemers is vrouwelijk! Ook geeft het overnachten in tenten je een vakantie gevoel die je met je eigen console kan beleven. Dat laatste is ook weer een voordeel, je ziet geen duizenden platforms staan met spellen erop waar je een keuze uit moet maken en waar meters wachtrijen voor staan. Je hebt gewoon je eigen console met je eigen meegenomen games waar je niet op zal hoeven te wachten.

Met dank aan fotograaf Gilian van der weijden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.