Op het forum las ik dat gamester Thilou (LouLou) een nieuwe game in haar bezit heeft, namelijk Hospital Tycoon. Vele onder ons zullen waarschijnlijk Theme Hospital nog wel kennen. Je bent een arts en moet een ziekenhuis draaiende houden. Mensen onderzoeken, ziektes ontdekken en mensen beter maken. Of deze nieuwe versie hetzelfde is, of toch een tikkeltje anders in elkaar steekt, kun je lezen in de review door Thilou!

Wat is het doel van de game
Het bouwen van een ziekenhuis, het runnen van een ziekenhuis en mensen met vreemde ziektes helpen. Maar er zit tijd achter je aan want als je niet opschiet sterven er mensen in je ziekenhuis dan gaat je populariteit achteruit. Bouw behandelkamers met daarin de machines om de patiënten te onderzoeken of te behandelen. Je moet personeel aannemen, zusters, dokters en oh ja niet vergeten de schoonmakers want als je ziekenhuis vies is worden de mensen boos. En natuurlijk moet je er voor zorgen dat jouw ziekenhuis goed draait.

Hoe ziet het eruit
Het ziet er grappig uit allemaal leuk ontworpen machines wat meer kleur verschilde poppetjes en duidelijker.

Hoe is de gameplay. Wat zijn je doelen in het spel?
Gameplay is net zo als in de eerste versie. De doelen zijn het zelfde alleen een vernieuwde versie. Een aantal doelen zijn een bepaald aantal patiënten beter gemaakt hebben, een bepaald niveau aan populariteit winnen en genoeg geld verdiend hebben. Wat ook hetzelfde is zijn nieuwe ziektes uitzoeken en wat er voor nodig is om de mensen te helpen om ze beter te maken en dat ze niet dood gaan. En natuurlijk gaat het erom om je ziekenhuis zo goed mogelijk draaiende te houden, je wilt niet ontslagen worden toch?

Wat is het verschil met Theme Hospital en deze vernieuwde versie?
Versie 1 zien de poppetjes er een beetje vierkant uit en is er niet zo veel mogelijk heden. Versie 2 kan je meer doen met de poppetjes je kan ze zelfs verliefd maken op dokters en meer met elkaar praten elkaar kietelen met elkaar zoenen.

Mijn mening
Het is een leuk spel. Een spel waar je s’avonds even voor gaat zitten met een glas drinken bak chips.

Negatieve punten
– Het spel is iets te gemakkelijk. Ik had hem dit keer wel wat moeilijker verwacht.
Positieve punten
– Er zijn meer dingen te doen in de game en opletten dat je personeel ook tevreden blijft.
– Wat meer kleur, je kan alles zelf bepalen wat voor het kleur het word en de poppetjes zien er ook 10 keer beter uit.

De Systeemeisen zijn:Minimaal Windows XP, Pentium IV 1.60 GHz512 MB RAMVideokaart met 64 MB geheugen750.00 MB vrije hardeschijfruimte. DirectX 9c

Deze game ligt in de winkels en kost €24,99.

Wij bedanken Thilou voor het schrijven van deze review. Mocht jij zelf ook een spel hebben en je ervaring willen delen met andere gamers? Aarzel dan niet en laat het ons weten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.