PS3-exclusive Haze kan zich hoogstwaarschijnlijk gaan opmaken voor slechte verkoopcijfers. Deze langverwachte FPS heeft duidelijk onder de maat gescoord bij de wereldwijde reviews en zal daardoor verdwijnen in het rijtje spellen: ‘leuk geprobeerd, volgende keer beter’.


Haze was toch een titel die van begin af aan vergeleken werd met Crysis. Waar laatstgenoemde superieur was door het grafische geweld en gameplay (en de hoge systeemeisen voor je PC niet te vergeten!) werd Haze toch ook aangezien als een potentiƫle PS3-systemseller. Maar niets is minder waar, want wereldwijd heeft Haze zijn stempel op de gamewereld niet kunnen drukken. Dat blijkt, pijnlijk als het is, uit de volgende officiele reviewcijfers:

IGN: 4,5/10
Gamer.nl: 5/10
Gamespot 6/10
Eurogamer 4/10
Gamezone: 5,5/10
Power Unlimited: 6,5/10

Onsteltenis van de fans van het eerste uur van deze game en wanhoop over het nog steeds uitblijven van de eerste, echte PS3-exclusive topper. Misschien is het 12 juni zover, want dan komt Metal Gear Solid 4 uit.

Haze vertelt het verhaal over een soldaat van het Mantel leger, welke op een gegeven moment gaat meevechten met de vijand (The Promise Hand) tegen zijn oude collega’s uit het leger. Door een soort van nectar-goedje in te nemen, krijgt hoofdpersoon Jack Carpenter bovennatuurlijke krachten.

Met dank aan Gamerankings.com voor de reviewcijfers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.