De Nintendo Wii is behoorlijk populair. Het is een unieke console waar je zelf actief mee kunt doen aan de games die je speelt. Dit unieke kastje heeft verschillende organisaties op een idee gebracht, om zelf ook een Wii variant te maken en op de markt brengen, waarschijnlijk voor een goedkopere aanschaffing prijs dat de Nintendo Wii.De ViiIn Japan hebben ze een Vii uitgebracht (lekkere originele naam toch?), deze console kost 1280 yuan ($171), is bedoeld voor kinderen van 5 tot 10 jaar en is in 3 kleuren (wit, roze en blauw) te koop. Als je het uiterlijk bekijkt lijkt hij verdacht veel op de Nintendo Wii, zelfs de controller lijkt weinig unieks te hebben. Er zit geen disk-drive in, er staan namelijk al verschillende games op. Inmiddels is de Vii in China zo populair dat ze hem naar hun buurland Japan willen brengen. Het heeft al een naamsverandering ondergaan en heet nu ook lekker origineel V-sports. Deze console word daar voor $79 verkocht. Een aantal plaatjes van de games die je wellicht bekend voorkomen:

Hieronder is een filmpje te zien op youtube waar je de Vii in actie kunt zien, het lijkt erop dat de Vii vol zit met verschillende games, oordeel zelf:
Bron: engadgetDe Vimax Een andere zeer lijkende Wii variant is de Vimax, maar heeft ook trekjes van een voorgaande Nintendo console de N64. Deze console was sinds januari ook in Nederland te koop voor een schappelijke prijs van ongeveer €49,99. Je hoeft er geen nieuwe games voor te kopen hij bevat namelijk welgeteld al 6 games! Hieronder vallen, voetbal, honkbal, boksen en tennis. Als bonus game hebben ze er bowlen aan toegevoegd… Komt het je bekend voor? (Wii-sports?) Er zijn 2 draadloze controllers, die hey, ook weer op de Wii remotes lijken, alleen zitten op deze draadloze controller ook nog zo’n 16 games… Ook krijg je er meteen een aantal accessoires bij om je sport games een stuk realistischer te maken. De heren van Gamekings hebben een review er over gemaakt, deze kun je hieronder bekijken:
Inmiddels is deze console niet meer op de site van de Intertoys te vinden, of hij nog in Nederland verkocht mag worden is niet bekend. Maar lijkt het er op dat hij het zuidelijker gaat proberen in Frankrijk waar de Vimax in een folder is opgedoken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.