‘My name is Ethan Thomas; tired, drunk…..and pissed off!’‘Na mijn avonturen uit het eerste deel ben ik langzaam uit de maatschappij gegleden. Ik kon de bizarre gebeurtenissen niet meer uit mijn hoofd krijgen en als gevolg van een psychose ben ik uiteindelijk ontslagen bij mijn werkgever SCU (Serial Crimes Unit).Nu, 11 maanden later, word ik door SCU opnieuw gevraagd om te helpen bij een klus. Het betreft een merkwaardige opdracht om achter een gruwelijke moordenaar aan te gaan. Nog versuft van de alcohol en andere verdovende middelen heb ik weinig tijd om te kiezen; ik word er toe gedwongen door mijn vroegere collega’s. Waarom willen ze zo graag dat juist ik ze opnieuw help? Wat voor bovennatuurlijk gespuis zal ik nu weer op mijn weg tegenkomen? Is het komende avontuur nog gevaarlijker en spannender dan mijn eerste lijdensweg?’Vechten voor je leven‘Gelukkig bemerk ik al gauw dat mijn combat-vaardigheden sterk verbeterd zijn. Ik kan nu meerdere combinaties uitvoeren met de wapens die ik gaandeweg mijn avontuur vind en ik kan zelfs een ‘Environmental Kill’ maken om definitief het leven uit mijn tegenstanders te slaan. Met zo’n kill maak ik gebruik van de omgevingen en dit levert soms uiterst pijnlijke behandelingen op.”De angstaanjagende geluiden brengen iedere keer weer mijn hartslag naar een hoger plan. Met iedere omgestoten emmer, kopje of kastje slaat mijn hart weer over. De sfeer is dusdanig griezelig neergezet, dat ik zo af en toe twijfel om nog een stap verder te doen. Helaas móet ik door. Ik moet en zal de nodige bewijsstukken doorspelen aan het hoofdkantoor, zodat zij daarmee verder kunnen onderzoeken wat er hier aan de hand is.’CSI Condemned‘Het onderzoeken van het bewijs is een stuk moeilijker dan wat ik gewend was van vroeger. Er is een non-lineair forensisch systeem ingevoerd. Soms is dit zo ingewikkeld dat ik niet alles perfect kan doorgeven aan het SCU. Lang tijd om hierbij stil te staan heb ik niet; ik moet weer door. Ik word opgejaagd. Maar door wie?”De omgevingen waar ik doorheen loop zijn stuk voor stuk zeer naargeestig. Zo kom ik door een verlaten hotel en een uitgestorven poppenfabriek. Maar is het hotel wel verlaten? Waar komt dat gegiechel dan vandaan? Is de poppenfabriek wel uitgestorven? Wie is er dan voor verantwoordelijk dat de poppen ineens massaal tot leven komen? Telkens weer heb ik het idee in een film beland te zijn. De actiemomenten volgen zich intens snel achter elkaar op en de vijanden lijken soms overal vandaan te komen. Uit de muur, uit het plafond of vanachter die deur die op slot leek te zitten.’Krankzinnig‘Zeker de momenten waarop mijn zicht enigszins afneemt door een rookmasker zijn voor mij angstaanjagend en zeer beklemmend. Mijn zicht is beperkt en ik hoor mijn eigen afgeknepen ademhaling. Soms heb ik ook last van de meest verschrikkelijke flashbacks waardoor het beeld voor mijn ogen ook vertroebeld. Voor een alcoholist als ik is dit niet erg bevorderlijk voor mijn gemoedstoestand. Langzaam begin ik weer krankzinnig te worden.’‘Aan het eind van mijn tocht kan ik maar één conclusie geven: Ik heb me zeer vermaakt heb, ondanks de zeer heftige schrikmomenten. Een mooi, filmisch avontuur wat ik zeker niet had willen missen. Ook al kostte het bijna mijn leven. De levels zaten goed in elkaar, al was het zo nu en dan even zoeken waar ik heen moest. Mijn tegenstanders waren allen weerzinwekkend bizar, maar toch steeds net weer even anders. De CSI-achtige onderzoeken waren een leuke afwisseling op het fraaie geheel.”Ik wil niet verkondigen dat ik in een nieuwe standaard in het horror-genre heb geacteerd, maar wel in een zeer onderhoudende toevoeging op het toch steeds beter wordende assortiment.’ + Mooie filmische sfeer/graphics+ Een van de beter horrortitels sinds jaren+ Speurgedeelte leuk verwikkeld in game+ Combat-systeem werkt goed- Tegen het eind wat eentonigWas getekend,Ethan Thomas

by Awake78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.