Wereldwijd heeft bijna elke fanatieke Wii speler er inmiddels van gehoord. De Wii Fit komt eraan. Voor de Nederlandse gamers is de Wii Fit te verkrijgen vanaf 25 april. Erg leuk natuurlijk maar wat is de Wii Fit nou eigenlijk?
De Wii Fit is een makkelijke manier om je dagelijkse oefeningen thuis te doen. Je kan samen met je familie bewegen en trainen wanneer je zelf wil, wanneer het jezelf uitkomt. De Wii Fit is een Balance Board wat door middel van druksensoren het gewicht en de bewegingen kan registreren van de persoon die erop staat. Op deze manier is het mogelijk om door middel van bewegingen de activiteiten in beeld te besturen. Je kan als gebruiker je persoonlijke trainingsdoelen instellen zoals bijvoorbeeld het verbeteren van de BMI. Uiteraard krijg je van je personal fitness trainer die in beeld verschijnt uitleg en ondersteuning.

Een gezonde leefstijl.Het Balance Board kan nadat je je gewicht en lengte ingevoerd hebt wordt je gewogen. Naar aanleiding hiervan word je BMI bepaald en krijg je inzicht in je eigen lichaam. Als dit gebeurd is zoekt de Wii Fit je zwaartepunt en moet een oefening uitvoeren om je evenwichts-gevoel te testen. Als je dit allemaal gedaan heb kun je eindelijk beginnen. Door middel van 40 verschillende oefeningen die onderverdeeld zijn in vier trainingscategorieën kun je starten aan je training. De onderdelen die er zijn:
– Vet verbranden door middel van aerobic oefeningen- Balansoefeningen om je evenwichtsgevoel te verbeteren. – Spiertraining om je spieren te versterken- Yoga om te strekken en ontspannen. Via het menu kun je je eigen vorderingen bekijken. Hierbij kun je maximaal 8 gebruikers in kaart brengen. Je kan je statistieken bekijken vanuit het Wii menu.
De Wii Fit zal vanaf morgen te koop zijn in de winkels. En zal te koop zijn voor een bedrag rond de €85 euro. Zelf ga ik hem morgen avond proberen en zal hier dit weekend wat over schrijven voor diegene die hem nog niet hebben of nog twijfelen om hem te kopen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.