Enige tijd geleden zijn wij van female-gamers naar de sportschool E-fitzone in eindhoven geweest. Graag willen we jullie laten weten wat E-fitzone nou precies is. E-fitzone is een sportschool gericht op games. Tegenwoordig zijn er vele kinderen, jongeren en volwassenen die gamen. Om ook de doelgroep gamers aan te spreken is Carla Scholten een sportschool gestart waarbij gamen de belangrijkste factor is van sporten.

Eerder werd de naam Carla Scholten al genoemd. Carla is 43 jaar en heeft zelf 4 kinderen die graag gamen. Ze wilde graag een eigen bedrijf starten met als doel kinderen en gezondheid. Twee jaar geleden is Carla naar Amerika geweest naar een highschool en kwam hier in contact met dit concept. Sporten en gamen tegelijkertijd. Zo ontstond na veel uitzoeken en zelf proberen E-Fitzone. Wat kun je bij E-fitzone allemaal doen:Onze eigen Lisa (XLGamer) heeft vele toestellen en games uitgeprobeerd. En heeft voor jullie hier een uitleg De aanwezige games:- DDR Dance Dance Revolution – Makoto (lichtjes raken met boxen,staven, handen, voeten)- Jump Zone (trampoline)- Wii – Eye Toy – Sport Wall (kan veel spellen mee doen, bijv. in tijd lichtjes raken)- Game bike – Trazer (dat leuke springen blokjes omhooghoudend spel)DDRDe Dance Dance Revolution is (zoals de naam al zegt) een interactief dans spel. Het is hierbij de bedoeling dat je op een dansmat staat en bepaalde bewegingen in het spel uitvoert. Je begint natuurlijk bij stage 1 en je moet een aantal noten goed hebben om naar de volgende stage te mogen. Je kan kiezen uit enkele moeilijkheidsgraden en uit verschillende nummers. Het éne nummer is weer moeilijker dan het andere. Het spel kan single- en multiplayer gespeeld worden.
MakotoBij Makoto staan er 4 palen om je heen met verschillende kleuren lichtjes. Deze lichtjes gaan om de beurt af (niet op volgorde) en jij moet ze zo snel mogelijk slaan. Het is hier niet alleen een kwestie van oogzicht want de lichtjes maken ook geluid waardoor je ze hoort. Een goede en interactieve manier om je reflexen/scherpheid dus te testen. Je kunt de lichtjes raken met verschillende atributen als boxhandschoenen, staven, je eigen ledematen of nog meer!Jump zoneTrampoline springen is ook gewild bij de jeugd. Daarom mag dit ook hier niet ontbreken. Enkele trampolines staan in een soort van ronde en je kunt er gewoon lekker op springen. Ook staat er een soort van houder bij zodat je je daaraan kunt vasthouden. Voor sommige mensen springt dit fijner en zo kun je ook sneller hoger springen.WiiWat natuurlijk niet mag ontbreken aan een gamingsfitness centrum is de Nintendo Wii. Ook deze is dus weer aanwezig. Ze hebben de normale Wii mode, maar ook speciale controllers zoals een golfstick bij een golfgame (Wii Sports). Want van de Wii Sports wordt hier ook veel gebruik gemaakt.
Eye ToyOok Eye Toy is te vinden bij de E-Fit Zone. Bij Eyetoy staat er een camera op een tv scherm dat jouw bewegingen opneemt. Hierdoor kun je ook werkelijk (en zonder controller) mee bewegen in een spel, wat vooral erg leuk is als je met vrienden bent. Sport WallOp de Sport Wall kan je verschillende spellen spelen. Ik heb o.a. een redelijk snel lichtspel gespeeld. Hierbij verschenen er allerlei lichtjes op de muur die je vervolgens op één of andere manier moet aan raken. Dit kan gewoon door er met de hand/voet op de slaan, maar ook met staven of ballen is dit mogelijk. Wel moet je (als balbezitter) recht op de lichtvlek gooien om hem te laten reageren.Game BikeJullie kennen allemaal wel de fitness fietsen, ook deze zijn in het centrum te vinden. Alleen trap je hier niet saai, puffend op een fietsje om alleen wat kilootjes af te vallen, nee, je doet het ook om een race te winnen. Je fiets is namelijk tegelijkertijd de besturing van een racegame. Deze game kan een auto, maar ook een fietsgame zijn. Hoe harder je trapt, hoe sneller je gaat.TrazerTrazer is een van de meest vermoeiende spellen op de E-fit Zone. Hierbij moet je namelijk een soort band om je middel doen zodat de camera je herkent. Vervolgens ben je alweer een personage in een spel. Je moet namelijk springen om ervoor te zorgen dat er geen blokjes op de grond vallen! Als er een bepaald aantal vallen raak je game over, hoe meer blokjes je tegenhoudt van het vallen, hoe meer punten je verdient.Heb je interesse om eens een proefles te nemen bij E-fitzone dat is zeker mogelijk! Van dinsdag t/m vrijdag tussen 12.00 en 21.00 ben je welkom. Laat het ze wel van te voren even weten. Mocht de proefles je bevallen en je zou fanatiek willen gaan sporten bij E-fitzone dan kan dat via een strippenkaart deze kost €50,00 voor 10 x sporten. Of je betaald per keer de prijs hiervan is afhankelijk van de leeftijd en zal ongeveer tussen de €5,00 en €8,00 zijn. E-fitzone is in het begin met name gestart voor kinderen maar is sinds enige tijd ook gericht op volwassenen en tieners. Wij kunnen jullie laten weten dat het zeker de moeite waard is om er eens te gaan kijken als je in de omgeving van Eindhoven woont. De sfeer is er onwijs gezellig en knus, en sporten via games is de ideale oplossing voor een echte gamer! Voordal de DDR heeft veel indruk op ons gemaakt 😀 MeningWij hebben een ontzettend gezellige middag gehad. En vinden het een ontzettend leuk initiatief wat ze volgens ons wel op meer plaatsen mogen gaan uitvoeren! Sporten is veel leuker op deze manier! En het is net zo gezond!Wat vind jij van een game sportschool? Laat het ons weten!
[yt=width,height][/yt]
XLGamer in actie met DDR

Wil je meer informatie klik dan hierVoor de foto’s klik je hier XLGamer en Witchy out!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.