Voor het eerst in 15 jaar is Nintendo weer marktleider op de console markt. De Wii werd in zo’n grote aantallen verkocht dat ze zich op een eerste positie wisten te plaatsen. Consumenten hebben inmiddels 9 miljoen Wii’s gekocht, tegenover 8,9 miljoen Xbox 360s en 3.7 miljoen PS3s, aldus de ‘Financial Times’.De Wii heeft niet meer dan 10 maanden nodig gehad om deze positie te bereiken en de positie over te nemen van de Xbox 360. De positie werd tot voor 10 maanden geleden geleidt door microsoft die een jaar eerder hun consoles launchden. Waar de Xbox 360 echter alleen noemenswaardige afzet ondervindt in Amerika en Europa, doet de Wii het erg goed in alle drie de grote territoria. Bovendien is de Xbox 360 het afgelopen half jaar niet al te snel meer verkocht, waardoor de Wii met recordbrekende verkopen een razendsnelle inhaalslag kon maken.

De nintendo Wii
De komende maanden zullen erg spannend worden voor de kemphanen uit Japan en Amerika. Voor de Xbox 360 verschijnt eind deze maand één van de grootste exclusieve games, Halo 3, terwijl de Wii nog voor het eind van dit jaar Super Mario Galaxy en in Amerika en Japan eveneens Super Smash Bros: Brawl mag verwelkomen. Ook lijkt een prijsverlaging voor de Xbox 360 zeker niet ondenkbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.