De E-sportsbond heft vandaag bekend gemaakt dat het Nederlands Kampioenschap Gaming 2008 plaats zal vinden in Utrecht. In eerste instanties zullen er online/offline voorrondes zijn en de uiteindelijke finalisten zullen strijden midden in het centrum van Utrecht om de fel begeerde titel “Nederlands Kampioen Gamen”.Om te beslissen welke games er gespeeld zullen gaan worden, 21 juni 2008, kun je op de website http://www.nk-gaming.nl stemmen voor de volgende categorieën:[toggle=Klik voor het PC: Team Shooter overzicht] Call of Duty 4 – Activision (16+) Call of Duty 2 – Activision (16+) Counter-strike 1.6 – Vivendi Universal Games (16+) Counter-strike Source – EA (16+) Defense of The Ancients (Dota) – Blizzard (12+) Battlefield 2 – EA (16+) Battlefield 2142 – EA (16+) Enemy Territory: QUAKE Wars – Activision (16+)[/toggle][toggle=Klik voor het PC: 1vs1 Shooter overzicht]Quake 3 – Activision (18+) Quake 4 – Activision (18+) Crysis – EA (16+) Unreal Tournament 3 – Midway Games Ltd (18+)[/toggle][toggle=Klik voor het PC: Strategy overzicht]Command & Conquer 3 Tiberium Wars: Kane’s Wrath – EA (16+) Supreme Commander – THQ (12+) Warcraft III: The Frozen Throne – Vivendi (12+)[/toggle][toggle=Klik voor het PC: Sport overzicht]Fifa 2008 – EA (3+) Pro Evolution Soccer 2008 – Konami (3+)[/toggle][toggle=Klik voor het PC: Race (arcade) overzicht] Need for Speed Pro street – EA (3+) Track Mania Nations – Focus Home Interactive (3+) Colin McRae: DIRT – Codemasters (12+)[/toggle][toggle=Klik voor het PC: Race (simulation) overzicht] GTR2 – SimBin (3+) Race 07 – SimBin (3+)[/toggle][toggle=Klik voor het Wii overzicht]Wii Sports Tennis – Nintendo (7+) Mario Strikers Charged Footbal – Nintendo (7+)[/toggle][toggle=Klik voor het Playstation 3 overzicht]Warhawk – Sony (16+) Pro Evolution Soccer 2008 – Konami (3+) Fifa 2008 – EA (3+) Motorstorm – Sony (12+) Guitar Hero 3 – Activision (12+)[/toggle][toggle=Klik voor het Xbox 360 overzicht] Gears of War – Microsoft (18+) Halo 3 – Microsoft (16+) Call of Duty 4 – Activision (16+) Project Gotham Racing 4 – Microsoft (3+) Dead or Alive 4 – Microsoft (16+)[/toggle][toggle=Klik voor het Playstation 2 overzicht] Dance Dance Revolution – Konami (3+) Pro Evolution Soccer 2008 – Konami (3+) Fifa 2008 – EA (3+) Soul Calibur 3 – EA (3+) Fifa 2008 – EA (3+)[/toggle][toggle=Klik hier om het hele persbericht te lezen: ][quote]E-sportbond kondigt NK Gaming 2008 aanUtrecht, 5 februari 2008 – De E-sportbond heeft vandaag officieel bekend gemaakt dat het Nederlands Kampioenschap Gaming 2008 zal plaatsvinden in Utrecht. In een speciaal ingerichte ‘game-arena’ in het centrum van Utrecht zullen op zaterdag 21 juni 2008 de finales van het NK Gaming 2008 plaatsvinden. “Het wordt nog groter, nog spetterender en nog officiëler aangepakt dan het NK Gaming van vorig jaar,” zegt Jasper Schoo, voorzitter van de E-sportbond. “Wij hebben dit jaar de handen ineen kunnen slaan met partijen als de Gemeente Utrecht en AMD, waardoor het mogelijk is geworden het NK Gaming 2008 nog beter neer te zetten. Gaming begint eindelijk een echte sport te worden.” Wethouder Spit, Economische Zaken, Stadspromotie en Evenementen: We zijn erg blij dat we dit evenement naar Utrecht hebben kunnen halen. Utrecht profileert zich momenteel als dé stad op het gebied van gaming. Naast de goede opleidings- en onderzoeksmogelijkheden die we bieden en de gamebedrijvigheid mocht het Nederlands Kampioenschap Gaming natuurlijk niet ontbreken. Via de website http://www.nk-gaming.nl kunnen de gamers zelf bepalen welke games vertegenwoordigd zullen zijn tijdens het NK Gaming 2008. Uiteindelijk zullen voor alle genres de games uitgekozen worden waarop het meeste is gestemd, welke we terug zullen zien op het NK Gaming 2008. Voorafgaand aan de finale op 21 juni zullen er diverse voorrondes (online/offline) zijn waaruit de uiteindelijke finalisten bekend gemaakt zullen worden.[/toggle]Het zal nog even aanzien worden welke games er uiteindelijk gekozen gaan worden. Wellicht kunnen we voor deze games nog een aantal Female-Gamers uit Nederland hierin bewonderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.