Op de website Fok.nl was vandaag een opmerkelijke nieuwspost te vinden. EA vind dat er meer vrouwen moeten komen in de ontwikkeling van games en de games industrie.[toggle= lees verder]Tijdens een toespraak op de Education Summit tijdens Siggraph (een jaarlijkse bijeenkomst voor de grafische industrie) heeft Matthew Jeffery, bij Electronic Arts verantwoordelijk voor het aannemen van jong talent, gezegd dat er meer vrouwen in de gamesindustrie nodig zijn om de ontwikkeling van de industrie verder te helpen.”Ten eerste zijn vrouwen in game design en productie meer ‘in touch’ met hun gevoelens en één van de belangrijkste elementen in games tegenwoordig is om emotioneel geloofwaardige characters te hebben. Ten tweede zijn vrouwen in project management beter in staat de balans te slaan tussen het werk en de rest van hun leven.”Tegelijk merkte hij ook op dat Electronic Arts graag meer vrouwen en etnische minderheden aan zou willen nemen, maar dat de sollicitaties vanuit deze twee groepen vrij mager zijn. Het bezoek aan universiteiten toont ook aan dat het in de nabije toekomst niet veel beter zal worden.[/toggle]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.