Naar aanleiding van een onderzoek op de zakelijke game-site next-gen, blijkt dat de review scores van de Wii-games vele malen slechter zijn dan de games op de Xbox360 en de Playstation 3. De site heeft de gemiddelden genomen van de reviews op gamerankings.com en dat in een grafiek gezet. In die grafiek zien we dat de scores van Wii-games nauwelijks voldoendes halen. Het aantal wanstaltige games op de witte console valt ook niet meer op een hand te tellen, maar dat juweeltjes als ‘Super Mario Galaxy’ en ‘Metroid Prime 3’ zelfs het gemiddelde niet naar een hoger plan kunnen tillen, is verontrustend. Ook beangstigend is het feit dat de meest belabberde games ook nog eens aardig verkocht worden.Een verklaring hiervoor zou zijn dat de ontwikkelaars nog niet goed weten wat ze met de technologie achter de Nunchuck en de Remote aan moeten (zoals onlangs in het forum van Nintendo op deze site te lezen). De schrijver van het artikel zelf (Matt Matthews) veronderstelt dat een verklaring kan zijn dat, doordat de Xbox360 langer uit is, deze ook de tijd heeft gehad om betere spellen op de markt te brengen. De Playstation 3 heeft ronduit het smalste aanbod, daardoor zou het kunnen komen dat er ook minder slechte games in de gameshops te vinden zijn.Het is dus overduidelijk dat een slecht aanbod in games niets afdoet aan het aantal verkochte consoles; wat dat betreft staat Nintendo als marktleider nog altijd stevig in het zadel. -Games Wii scoren zeer matig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.